BRUTALNO: Bacili novorođenče s prerezanim vratom u kontejner - čudom preživelo! (FOTO)

Kineska devojčica je bačena u plastičnoj vrećici, a preko grla joj se protezao dubok rez dug oko pet centimetara, što je dokaz da je nisu samo napustili, već pokušali i da je ubiju

  • 8

U Kini, u Anšanu u provinciji Liaoning,  još jedna novorođena devojčica postala je žrtva državne politike. Naime, devojčica je bačena  u kontejner sa smećem u plastičnoj vrećici, a preko grla joj se protezao dubok rez dug oko pet centimetara, što je i dokaz da nije samo napuštena, već da su pokušali i da je ubiju.

Zbog kineske državne politike, mnoge majke odluče da abortiraju ili da napuste žensku decu u korist muške.

Pravo je čudo da je devojčica preživela, poručuju lekari. Kako su utvrdili, devojčica je rođena nekoliko nedelja pre vremena i u pitanju je novorođenče, potvrdila je posteljica.

Devojčicu je pronašao čovek koji je u kontejneru tražio plastične boce za reciklažu. Kada ju je našao, još uvek je disala i imala puls, ali krv iz rane na vratu joj je prekrila čitavo telo. Zapravo, prvo se uopšte nije mrdala, tako da je čovek prvo pomislio da se u vrećici nalazi mrtva beba ili lutka.

Lekari su objasnili da je rana bila toliko duboka da bi samo još koji milimetar značio sigurnu smrt. Nakon što se oporavi, devojčica će biti poslata u dom za nezbrinutu decu.

Čedomorstvo je raširen problem u ruralnoj Kini. U gradovima je ova pojava nešto ređa, gde roditelji često napuštaju bebe, ali ih ne ubiju.

(I. Danić / Jutarnji. hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA