Napolju 40 stepeni, a vama ne daju da uđete: Evo gde je sve zabranjen ulaz u papučama, suknjama, na štiklama i sa dubokim dekolteom

Ni tokom tropskog talasa ne praštaju se gola ramena, goli prsti, prekratke suknje, šortsevi...

  • 6

Bratele, papuče, šortsevi, gola, ramena, dubok dekolte ne praštaju se ni na plus 40 u javnim institucijama. Jer, ukoliko ležerno obučeni dođete, vrata nekih javnih ustanova mogu ostati zatvorena.

NEMA VIŠE NAPADNE ŠMINKE I USKE GARDEROBE: Učenicama u srpskim školama zabranjeno nepristojno oblačenje!

Naime, kako zaposleni, tako i oni koji nekim poslom ulaze u Skupštinu, sudove, zgrade policije, opštine i druge javne institucije, moraju da poštuju dres kod odnosno Kodeks o oblačenju, koji tačno propisuje kakva se garderoba može nositi, a koji ne pravi ustupke ni na tropskim temperaturama.

S tim u vezi u javnim ustanovama, ni tokom visokih temperatura, ne praštaju se gola ramena, goli prsti, prekratke suknje, šortsevi...

Ovaj kodeks zabranjuje patike, otvorene sandale, papuče, letnje majice sa bretelama, i sportsku odeću.

Foto: Instagram Foto: Instagram

Dužina suknji mora da bude umerena, nikako prekratka i sa dubokim šlicom. Kako ramena tako i leđa ne smeju da budu gola, a iz mnogih ustanova obezbeđenja vraćaju i dame sa dubokim dekolteom.

Ukoliko neko i ima majicu na bratela, dovoljno je da ima ešarpu uz sebe, da se prekrije dok ne završi posao koji ima.

Pravilnik propisuje i da farmerke moraju da budu jednobojne, nikako pocepane i sa šljokicama.

Foto: Profimedia/Fancy Foto: Profimedia/Fancy

Ipak, na tropskim temperaturama, čini se da građanima ne predstavlja garderoba toliki problem koliko obuća. Mada stručnjaci preporučuju da tokom visokih tempertura stopalo treba da diše, što znači da se nosi otvorena obuća kako je i prirodno, često je ona problem prilikom ulaska u sud, Skupštinu, opštinu...

Foto: www.pixabay.com Foto: www.pixabay.com

Zato se, kako se i sam reporter Telegrafa uverio ispred Višeg suda u Beogradu, neretko dešava da građani koji budu vraćeni s ulaza često prisutne pitaju da im pozajme zatvorenu obuću.

Kako ne biste došli u takvu ili situaciju da ne uspete da obavite obaveze zbog kojih ste došli u neku javnu ustanovu, držite se kodeksa o oblačenju.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Karamba

    28. jun 2017 | 08:49

    Najgluplji zakon za maltletiranje i ponizavanje gradjana,pa zivim u Australiji duboko demokratskoj zemlji i ne postoji ustanova niti mesto u koje ne ulaze,bosi i bez majica a o sortcevima i suknjama necu ni da govorim,i svako je usluzen na isti nacin bio pocepan,prllav ili estetski lepo obucen....najgore od svega je sto u Srbiji mnogi zele da budu ispred zapada u mnogim stvarima,samo ne u postovanju ljudi i ljudskih prava a o standardu i ne razmisljaju,mozda neko nema takvu odecu i obucu,zar to nije diskriminacija?

  • Realan

    28. jun 2017 | 08:49

    Polna diskrimnacija muskaraca. Zene u iste te ustanove ulaze razgolicene a muskarcima nalazu neki dres kod. Tako je pre par godina u jednoj beogradskoj opstini bilo zabranjeno muskarcu da udje u opstinu. Posle pola sata lik dosao u suknji i sve zavrsio za pet minuta ! Zamislite idijotizam kada vam neko kaze da morate da postujete instiruciju suda koji decenijama kriminalce, tajkune i lopove oslobadja a gradjane deru maksimalnim kaznama ili u opstinama gde 90% problema gradjana nastane zbog njihovog nerada i gresaka !

  • Hm

    28. jun 2017 | 08:22

    U Zenevi mozes da udjes svuda i u pidzami, samo je bitno da nisi go.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA