Pančevci sami kreću u borbu protiv komaraca

U naseljenim mestima u gradu na Tamišu, naime, u toku je raspodela kesica sa larvicidom Larvastop koji uništava larve kućnih formi komaraca

  • 2

U Pančevu je u toku nesvakidašnja akcija borbe protiv komaraca u kojoj građani sami love dosadne krvopije!

Prete nam nove najezde zmija i pacova: Čim se voda povuče sa ulica, očekuje se potpuni haos

Isecite ovo JEFTINO VOĆE na pola, stavite ga nasred sobe - i IZBACIĆETE sve komarce iz kuće

U naseljenim mestima u gradu na Tamišu, naime, u toku je raspodela kesica sa larvicidom Larvastop koji uništava larve kućnih formi komaraca. Raspodelu vrše ekipe Zavoda za DDD „Eko San”. Do danas su obišli Glogonj i Jabuku, a u toku je obilazak domaćinstava u Kačarevu. Preparat Larvastop je besplatan i deliće se u svim naseljenim mestima Pančeva.

- Razvoj komaraca je vezan za vodu, a posebno vodu koja je zagađena, tako da je veoma važno da kesicu koju dobiju ubace u septičku jamu, stajaću vodu (baru, kantu, bure za zalivanje, i sl) ili kanal koji se nalazi u njihovom dvorištu ili ispred kuće - kaže se u saopštenju „Eko Sana”

Neophodno je, samo, da se pridržavaju uputstva koje dobiju uz vrećicu preparata i navedenih mera predostrožnosti. Građani koji nisu bili kod kuće u periodu kada je ekipa došla do njih mogu se obratiti svojim mesnim zajednicama kako bi preuzeli preparat.

Od Zdenke Miljković iz Sekretarijata za za zaštitu životne sredine Pančeva, saznali smo da je odziv stanovnštva relativno loš, ali da Gradska uprava planira da se nastavi sa akcijom kako bi se kućne forme komaraca koji su veliki problem uništile.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / 013.info)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    28. jun 2017 | 15:15

    Tako rade u Svedskoj,svako dobije po kesicu i pusti u wc, i tako ubiju larve.Kako to nasi ne vide pa isto da uradimo.

  • Ja

    28. jun 2017 | 14:53

    Svaka cast,trebali bi i u Krnjaci isto ovo da urade.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA