≫ 

Pronađen ubica Putinovog protivnika Borisa Nemcova: Otkriveno za koliko para je likvidiran!

Poneki i dalje sumnjaju da je krivac pronađen...

  • 5

Porota Moskovskog okružnog vojnog suda je danas obelodanila ime čoveka osumnjičenog da je pucao i ubio ruskog opozicionog lidera Borisa Nemcova.

63 odsto Rusa vidi Amerikance kao najveće neprijatelje

Glavnoosumnjičeni je Zaur Dadajev, koji je prema osnovanim sumnjama pucao u bivšeg vicepremijera, glavnog protivnika ruskog predsednika Vladimira Putina, februara 2015. blizu Kremlja.

Istraga je pokazala da je on bio u saradnji sa sa još četvoricom Čečena koji su mu obećali novac u zamenu za Nemcovo ubistvo. Uhapšeni su još i braća Anzor Gubašev, Šagid Gubašev, Ramzan Bakhajev i Tamerlan Eskerkanov, dok je šesti osumnjičeni Beslan Šabanov preminuo u pritvoru u Čečeniji. Svi su se pred sudom izjasnili kao nevini. 

Ruski sud je, kako je preneo Rojters, saopštio da im je za ubistvo Nemcova (55) obećano 253.000 dolara. Sud je naveo i da policija traga za osumnjičenim organizatorom Nemcovog ubistva, Ruslanom Muhudinovim.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Sudija Juri Žitnjikov je rekao da je ova grupa krajem septembra 2014. godine "pristala na predlog jedne osobe, za kojom tragaju vlasti, i još nekih drugih osoba da oduzmu Nemcovu život u zamenu za novac", prenela je agencija Tas s. Porota je istakla da Dadajev ne zaslužuje milost.

Nemcov je ubijen u noći 27. februara 2015. godine u centru Moskve, nedaleko od Kremlja, uoči velikog mitinga koji je pripremala opozicija.

Mediji su tada preneli da je Nemcov, za kog Rojters napominje da je bio jedan od najglasnijih kritčara predsednika Vladimira Putina, ubijen sa četiri hica iz pištolja i da mu je pucano u leđa.

Međutim, porodica preminulog opozicionog političara jasna je u stavu da šta god ruske vlasti trenutno izjavljivale, pravi krivac za smrt Borisa Nemcova nikada neće biti otkriven, prenosi BBC.

Sve što je portal Telegraf.rs pisao o Borisu Nemcovu, možete pročitati OVDE.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA