Najslobodnija država na svetu: Od sutra će moći slobodno da se kupuje marihuana, a već su legalni prostitucija i kockanje

Ovlašćene prodavnice marihuane moći će da prodaju do 28 grama za "rekreativno uživanje" osobama starijim od 21 godinu

  • 19

Nevada, jedina država SAD-a gde su legalni i kockanje i prostitucija, dodaje uživanje marihuane svom spisku dozvoljenih poroka za odrasle, a prodaja bi trebala da počne u subotu u nekoliko prodavnica.

Farma kanabisa sakrivena unutar nuklearnog bunkera: Droga vredna milione proizvodila se duboko pod zemljom (FOTO)

Zahvaljući glasanju građana Nevada u novembru ta država će se pridružiti listi saveznih država koji dozvoljavaju prodaju marihuane.

"Rekreativno uživanje"

Ovlašćene prodavnice marihuane moći će da prodaju do 28 grama za "rekreativno uživanje" osobama starijim od 21 godinu, najavila je Stefani Klapstein, portparolka odeljenja za porez Nevade.

Foto-ilustracija:  Profimedia/Alamy Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Javno uživanje je i dalje zabranjeno, a Nevada je uvela i nova pravila protiv jestivih oblika indijske konoplje koji bi mogli da privuku decu, poput slatkiša u obliku voća koji sadrže kanabis. Nevada uz to uvodi i dodatni porez od 10 posto na prodaju marihuane uz redovan od 4,6 posto.

Nevada tek treba da utvrdi konačan broj prodavnica koje će regulatori odobriti. Iz cele države, po Klapestein čije odeljenje nadzire tržište marihuane, pristiglo je 60 zahteva za licencu.

Marihuana u Las Vegasu

Očekuje se da će se mnoge prodavnice otvoriti u Las Vegasu, najvećem gradu Nevade i kockarskoj meki.

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

- Deset miliona posetioca godišnje iz sveta i SAD-a iz prve ruke će moći da se uvere da regulisanje marihuane funkcioniše - rekao je Mason Tvert, portparol grupe Marihuana Polisi Prodžekt koja je zagovarala odluku donesenu na glasanju prošle godine.

Glasači u tri druge države, Kalifornije, Mejna i Masačusetsa, takođe su odobrili legalizaciju marihuane. Vašington i Kolorado su je legalizovali 2012. godine, a posle njih su to učinili Oregon i Aljaska.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radoznao

    30. jun 2017 | 13:41

    Rekreativno uživanje lepše zvuči od drogiranja

  • Jovan

    30. jun 2017 | 12:52

    Potpuni debilizam.Ljudi su sami izabrali destrukciju i nemoral.Pa im posle drugi kriv.Sami ste krivi.Umesto da propagirate lepe stvari svuda okolo nemoral!

  • Dodson

    30. jun 2017 | 13:45

    Pametni ljudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA