≫ 

Dan Žandarmerije obeležen u Kraljevu: Demonstracija sile i moći! Srbija je bezbednija nego ikad (FOTO)

Ministar Nebojša Stefanović rekao da će se nastaviti sa ulaganjem u ovu policijsku jedinicu

  • 1

U bazi Odreda žandarmerije u Kraljevu održana je pokazna vežba povodom Dana žandarmerije, a ministar Nebojša Stefanović je čestitajući praznik ukazao na prioritet daljeg jačanja, opremanja i obučenosti svih jedinica žandarmerije i policije.

Ovo su vozila i naoružanje koje koriste policija i žandarmerija u Srbiji: Pogledajte šta sve imaju (VIDEO)

ŠTABOVI U SVAKODNEVNOM ZASEDANJU: Preduzete mere zbog situacije na južnim granicama

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović poručio je danas u Kraljevu, povodom obeležavanja Dana Žandarmerije da posao pripadnika ove elitne jedinice nosi velike rizike, ali da ne postoji zadatak koji oni ne mogu brzo da realizuju.

- To je nešto što uvek ističem jer želim da građani Srbije znaju koliko napora, truda i rada mora da se uloži da bi naša zemlja bila stabilna, da bi bila bezbedna, da bi svaki građanin mogao normalno da živi, da se školuje, da radi i da provodi svoje vreme na način da ne strahuje od svega što može da preti i ugrožava njihovu bezbednost - istakao je Stefanović i kao glavnu karakteristiku ove jedinice istakao činjenicu da ne postoji zadatak koji oni ne mogu brzo da realizuju.

I to se, prema njegovim rečima, upravo pokazalo u najtežim trenucima, najtežim vremenima i najtežim izazovima.

Foto: MUP Srbije Foto: MUP Srbije

- Ne mogu da zaboravim ni poplave 2014. godine, jer je to bio period kada sam možda najbolje upoznao ovu jedinicu i veliki broj njenih pripadnika. Upoznao sam te momke koji nisu pitali bilo šta osim šta treba da radimo, gde da idemo i šta je naš zadatak. Ovi ljudi su radili danonoćno, nisu pitali ni za odmor, ni za san, ni za rizik, pitali su samo kako mogu da spasu ljude - naglasio je ministar i istakavši da je cela Srbija bila ponosna na svoju Žandarmeriju i na svoju policiju u tim danima, kao što je ponosna i danas zbog brojnih zadataka koje svakodnevno ostvaruju.

Foto: MUP Srbije Foto: MUP Srbije

Ministar je naglasio da će ulaganje u opremu i zaštitu žandarma biti nastavljeno i da su već za ovu godinu planirane nove uniforme i vozila.

- Već su plaćene uniforme za pripadnike žandarmerije, nastavljamo sa kupovinom vozila, sa modernizacijom oklopnih vozila, sa nabavkom opreme i naoružanja, jer želimo da pored toga što ova jedinica ima sjajne, najbolje ljude, želim da te ljude zaštitimo i opremimo na način da oni mogu najkvalitetnije da izvršavaju svoje zadatke, a da istovremeno štitimo i njihove živote i mislim da je to veoma važno - ukazao je ministar policije, poželevši im puno sreće i potsetivši na poverenje koje su građani Srbije stekli u ovu jedinicu, što za njih treba da predstavlja dodatni motiv.

Foto: MUP Srbije Foto: MUP Srbije

Ministar je poručio da stradali pripadnici Žandarmerije i policije, koji su svoje živote dali izvršavajući zadatke neće biti zaboravljeni.

- Ne smemo da zaboravimo sve one koji su svoje živote ugradili u bezbednost Srbije. Koji su svoje živote dali da bi mi danas mogli da budemo bezbedni, da živimo normalno i koji su to uradili veoma nesebično. Ne samo da moramo da ih se setimo, moramo da poštujemo i njihove porodice, moramo konkretno da im pomognemo. Gest kakav je napravio odred u Kraljevu nešto što je zaista veličanstveno i što zaslužuje poštovanje svih građana naše zemlje - rekao je Stefanović.

Foto: MUP Srbije Foto: MUP Srbije

Komandant Žandarmerije Goran Dragović uručio je plaketu ministru unutrašnjih poslova dr Nebojši Stefanoviću, za doprinos u regulisanju rada i funkcionisanja ove jedinice, kao i za lično zalaganje u vezi sa opremanjem Žandarmerije savremenim borbenim sredstvima, sistemima, naoružanjem i uniformama.

Foto: MUP Srbije Foto: MUP Srbije

Najboljim pripadnicima Žandarmerije ministar Stefanović uručio je pištolje. Kroz praktičan prikaz borilačkih veština i taktičko-pokaznih vežbi pripadnici ove elitne jedinice približili su prisutnima složene poslove i zadatke koje obavljaju u najrazličitijim uslovima.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gago

    2. jul 2017 | 17:08

    lepo je znati da ima i dobrih momaka. To postujem. toliko o tome.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA