Izgleda da je krajnje vreme da ukinu pušenje u automobilima i kod nas (FOTO)

Zakon o zabrani pušenja u vozilima u kojima se nalaze deca od oktobra 2015. na snazi je u i Engleskoj i Velsu. Propisano je da svako ko puši u automobilu sa decom mlađom od 18 godina plati kaznu od 50 funti

  • 11

U Srbiji uvođenje zakona o zabrani pušenja u automobilima još nije na snazi, a možda bi hitno trebalo da bude usvojen, budući da smo prema poslednjim podacima po broju popušenih cigareta među prvima u Evropi.

Više nećete moći da pušite ni elektronske cigarete! Nova odredba stupa na snagu u celoj Evropi!

Zakon o zabrani pušenja u vozilima u kojima se nalaze deca od oktobra 2015. na snazi je u i Engleskoj i Velsu.

Propisano je da svako ko puši u automobilu sa decom mlađom od 18 godina plati kaznu od 50 funti. Vozač će platiti istu kaznu, čak i ako sam nije pušio.

Foto: Facebook Foto: Facebook

Iako je bilo reči da će u 2016. godini izmenama Zakona o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu biti uvedena potpuna zabrana pušenja u ugostiteljskim objektima, odnosno da cigaretu više neće biti moguće zapaliti u nijednom kafiću, restoranu, to se nije desilo.

I dalje su ugostiteljski objekti podeljeni na pušečke i nepušačke zone, a često se dešava da se stolovi za pušače i nepušače nađu tik jedan pored drugog.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deki

    30. jun 2017 | 18:22

    Ma sta njih boli uvo da li ja pusim u kolima ili ne... Druga stvar ljudi cuvaju svoju decu kod kuce u kojoj takodje konzumiraju duvan! Ne moze da im se zabrani da puse u svom domu,pa ni u kolima... Glupost !

  • Radenko

    30. jun 2017 | 17:33

    Kod nas puse u automobilima ali ne pustaju dim, tako da nemoze niko da ih kazni.

  • Kom Sija

    30. jun 2017 | 23:48

    Aman vise! Zabranite gajenje duvana i proizvodnju cigareta i resen problem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA