≫ 

Video-klip u kome Tramp "udara" CNN izazvao burne reakcije

Brus Braun, izvršni direktor Komiteta reportera za slobodu štampe osudio je video ka "pretnju fizičkim nasiljem za novinare" i rekao je da je Trampov tvit "ispod nivoa kancelarije predsedništva"

  • 2

Medijske organizacije i CNN kritikovale su najnoviji video klip koji je predsednik Donald Tramp objavio preko Tvitera. Na tom snimku on izgleda kao da "udara" čoveka u odelu sa logom CNN preko glave.

Tri ugledna novinara CNN-a dala ostavke zbog cenzure (VIDEO)

Dve reči bile su dovoljne da Tramp voditelju da otkaz: CNN poklekao i raskinuo ugovor sa tv zvezdom

Klip od 28 sekundi objavljen je preko Trampovog zvaničnog Tviter naloga sa porukom u kojoj preimenuje CNN u FNN, Televizijsku mreža lažnih vesti (FraudNews#FNN).

Nije jasno ko je producent tog kratkog videa koji izgleda da je montirana verzija Trampovog pojavljivanja na borilačkom spektaklu "World Wrestling Entertainment" 2007. Tramp je nastavio agresivno tokom dana i na Tviteru napisao da "nepošteni mediji NIKAD neće da nas spreče da ostvarimo naše ciljeve u ime VELIKOG AMERIČKOG NARODA".

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Brus Braun, izvršni direktor Komiteta reportera za slobodu štampe osudio je video ka "pretnju fizičkim nasiljem za novinare" i rekao je da je Trampov tvit "ispod nivoa kancelarije predsedništva".

Pomoćnik u Beloj kući insistirao je da ta Tviter poruka ne treba da se shvati kao pretnja za medije.

CNN je u reagovanju na video i optužio Trampa da se "ponaša detinjasto, ispod dostojanstva svog položaja".

U saopštenju je ta televizije navela danas da je to "tužan dan kada predsednik SAD ohrabruje nasilje protiv novinara".

"Mi ćemo nastaviti da radimo svoj posao. On bi trebalo da počne da radi svoj", naveo je CNN.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Ovaj klip objavljen je posle više dana napada i uvreda upućenih dvoje novinara iz druge televizije koji su šokirale i neke republikanace.

Od četvrtka Tramp je kritkovao dvoje voditelja televizije MSNBC, Džoa Skarbora i Miku Brežinski, njega je zvao "Džo psihopata" a nju "Mika glupa kao noć". Svađa se brzo proširila, pa je počeo da osuđuje medije uopšte na čelu sa CNN-om koga optužuje da ga mrzi.

Republikanski zvaničnici danas su reki da Trampove Tviter poruke skreću pažnju sa ozbiljnog posla kao što su pitanja zdravstva. Guverner Džon Kejsik izrazio je nadu da će Trampova porodica razgovarati s njim i reći mu da prestane.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Beta / AP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA