≫ 

Obrenovac je nem: Utopio se mladić (27) u Savi, a postoje dve verzije misteriozne tragedije

Obrenovčani tu kupaju na sopstvenu odgovornost

  • 4
Nišava, reka telo, davljenje, utapanje, utopljenik, davljenik, telo, leš, hronika Foto: Telegraf

Nemanja Jovanović (27) udavio se u nedelju oko 4.30 sati u Zabranu kod Obrenovca, na reci Savi.

Šimanovci zavijeni u crno zbog tragedije u Puli: Detalji nesreće Srbina u Hrvatskoj

Prijatelji koji su sa Jovanovićem bili na mestu nesreće odmah su obavestili policiju, a u potragu su se odmah uključili i ronioci žandarmerije.

Telo nesrećnog mladića izvučeno je oko 11.30, na istom mestu na kojem je i nestao.

Nesrećni mladić je, prema prvoj verziji, posle noćnog izlaska došao sa nekoliko drugova na pontonski most na Savi. Tu su odlučili da se okupaju, skočili su u vodu, ali Nemanja nije isplivao.

- Sav sam se naježio kad sam čuo. Došao sam jutros rano na plažu i video policiju. Odmah sam pretpostavio da se neko utopio. Drugovi stradalog su tu bili sve vreme i čuo sam da je neko rekao da je davljenik skočio telom napred u vodu. Navodno, nije umeo da pliva -  za Večernje Novosti je rekao jedan kupač na plaži Zabran.

Prema drugoj verziji priče, Nemanja je napravio kućnu žurku, iskoristivši odsustvo roditelja koji su otputovali na Zlatibor. Tu su se opustili, popili “čašicu više” i kasnije otišli na Savu.

- Nije želeo da se kupa, već je samo ušao u Savu i hteo da peške pređe do pontona, jer nije duboko, i zakačio se za ponton. Tu su ga i našli - ispričala je komšinica Jovanovića.

 

Foto - Ilustracija: Telegraf Foto - Ilustracija: Telegraf

Za tu porodicu, koja živi u obrenovačkom naselju Rojkovac, svi imaju reči hvale.

- Nemanja je bio najstariji od troje dece. Svi su divna i dobra deca. Mlađa sestra Bojana je vaspitačica u predškolskoj ustanovi, a najmlađi Srđan je planirao svadbu na jesen. Sad će sve morati da odloži. Ne mogu da verujem šta ih je snašlo. Jadni roditelji.

U dvorištu Jovanovića u nedelju je bilo mnogo naroda koji je došao da izjave saučešće. Roditelji su se vratili kući čim su čuli tragične vesti.

Kako su rekle komšije, stradali nije bio problematičan momak, nije se drogirao i svi ga pamte samo po dobrom. Završio je srednju elektrotehničku školu i pomagao je ocu u privatnom poslu. Bavili su se postavljanjem grejanja.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Inače, plaža Zabran, na kojoj je kupanje u nedelju normalno nastavljeno, je divlja plaža.

Iako je obala čista i uređena, klupe i stolovi postavljeni, nema spasilaca i nema noćnog čuvara, pa se Obrenovčani tu kupaju na sopstvenu odgovornost. Svi koji su u nedelju čuli za tragediju koja je odnela mladi ljudski život smatraju da bi što pre trebalo “ozakoniti” i obezbediti ovo kupalište, kako se ovakva nesreća više ne bi ponovila.

Mlađi Obrenovčani su rekli da je pontonski most postavljen ove godine, ali da odranije mladi imaju naviku da posle noćnog izlaska u ranim jutarnjim časovima dođu na plažu i da tu nastave druženje uz alkohol.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanče

    3. jul 2017 | 08:39

    Tuga velika, ne daj boze nikome tako nesto. Saucesce roditeljima.

  • Н. С

    3. jul 2017 | 09:50

    Зар увек треба неко да страда, да би се само онда нешто предузело? Ако се буде предузело?.

  • Payton

    3. jul 2017 | 10:39

    Saucesce roditeljima i rodbini.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA