Lavićima kalifata ispirani mozgovi, uče se mržnji i žele da postanu bombaši-samoubice: Oni su postali tajno oružje džihadista!

ISIS jednostavno planira da osigura sledeće mlade generacije boraca...

  • 12

Nakon pobede nad ISIS-om u Mosulu, eksperti procenjuju definitivan pad Islamske države na narednih nekoliko meseci, ali u međuvremenu islamski ekstremisti vrše brutalne propagande usmerene na decu.

ISLAMSKA DRŽAVA NA SAMRTI: Kada džihadisti padnu, nastaće haos i počeće TOTALNI RAT (VIDEO)

Iako se bliži kraj ISIS-ovog kalifata, oni se svesrdno trude da njihovo nasleđe ostane da živi, pogotovo u glavama i srcima "dece kalifata", specijalne grupe kojoj je mozak ispran do te mere da su podjednaka pretnja svetu kao i aktivni borci. Oni su poznati i pod imenom "lavići kalifata".

Prema podacima UNICEF-a, od početka godine 10.000 dece otišlo je iz Mosula, a mnoga od njih su otišla u ruke ISIS-a kako bi bila indoktrinirana i obučavana da izvode razne vrste napada. Izveštaj holandske antiterorističke organizacije potvrđuje da postoje pravi organizovani kampovi za obuku dece, budućih boraca.

Printskrin: ISIS Printskrin: ISIS

Regruti su "nabavljani" na različite načine. Ponegde su roditelji sami predavali svoju decu kako bi im bio ispiran mozak i to u zamenu za novac. Dečaci su trenirani za samoubilačke napade, za konkretne borbe i treniranja budućih boraca, a žene su podučavane da budu žene boraca terorista.

- Deca u kampu učestvuju u raznim takmičenjima među kojima je najprestižnije ono gde je glavna nagrada šansa da se postane bombaš-samoubica - jedno od "dece Kalifata" reklo je novinarki RIA.

Aktivisti za ljudska prava koji se bave spašavanjem te dece, uglavnom plaćanjem velikih novčanih naknada ISIS-u, kažu da deca tamo dospevaju neznajući tačno šta ih čeka i šta im se uopšte dešava.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Na ovaj način ISIS jednostavno planira da osigura sledeće mlade generacije boraca, zbog čega, kako se u kojem gradu ISIS proteruje, bivaju revidirane školske knjige kako bi se iz njih izbacili svi sadržaju potencijalno ili direktno upleteni u indoktrinaciju, ispiranje mozga i pozivanje na terorizam i džihad.

- Poenta je da sada moramo da stvorimo nove mlade generacije Sirijaca, nove imame, propovednike, učenjake, mirotvorce i sve one koji bi mogli biti protivteža i boriti se protiv ekstremizma. Teroristi su potpuno izbacili obrazovanje iz škola i deca su učila na osnovu šerijatskih zakona i Vahabi propoveda - rekao je sirijski ministar religije Muhamed Al-Saidi.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Prema njegovim rečima, plan je da se što više dece spase iz logora i kampova i da se sva ona vrate u što je moguće prijateljskije okruženje puno ljubavi i razumevanja.

Vratiti dečiju nevinost je najteži zadatak nakon poraza Islamske države, ali tamošnji zvaničnici veruju da ukoliko pravilno uspostave nekoliko prstenova zaštite mladih generacija, uz strpljenje će na kraju biti i rezultata, piše Sputnjik.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dolaw

    3. jul 2017 | 18:47

    Odakle njima toliko naoružanje? Ko ih plaća?

  • Marijana Bakov

    3. jul 2017 | 20:40

    Ko moze da mi plati da budem bombas samoubica?Ljudi ne budite smesni jer da oni , sami to ne zele Amerika im ne bi mogla nista.Pa sto ta Amerika ne nagovori nekog od nas , da budemo bombasi samoubice?Sve je to igra Saudiske Arabije , a Amerika prima ogromne pare da cuti.

  • Zak

    4. jul 2017 | 08:53

    Za prvo mesto moraju dobro da se aktiviraju! hehehe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA