Vučić: Srbija čvrsto na putu ekonomskih reformi i poboljšanja standarda

Vučić je rekao da je, i pored odličnih rezultata ostvarenih u prvoj polovini ove godine, kao i tokom celokupnog perioda trajanja aranžmana s MMF-om, delimično nezadovoljan razvojem privatnog sektora, malih i srednjih preduzeća

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas na sastanku sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Džejmsom Rufom da Srbija stoji čvrsto na putu ekonomskih reformi, ali da je nezadovoljan razvojem privatnog sektora.

Seča zaposlenih na lokalu: Do kraja godine 2.500 otkaza, ukupno 11.500 za 3 godine

Brnabić: Nije sigurno da ćemo tražiti novi aranžman sa MMF

- Na sastanku kojem su prisustvovali premijerka Ana Brnabić i ministar finansija Dušan Vujović razgovarano je o kompanijama u okviru hemijskog kompleksa, njihovom restrukturiranju u okviru priprema za privatizaciju, kao i o privatizaciji Galenike i poslovanju Elektroprivrede Srbije - saopštila je pres služba predsednika.

Šef Misije MMF-a rekao je da su fiskalni rezultati budžeta Srbije odlični i da svi pokazatelji govore o stabilnom trendu rasta ekonomije, o čemu svedoči i veliki suficit ostvaren u prvih šest meseci, navodi se u saopštenju.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Vučić je rekao da Srbija stoji čvrsto na putu ekonomskih reformi, stabilne privrede i poboljšanja životnog standarda građana.

On je rekao da je, i pored odličnih rezultata ostvarenih u prvoj polovini ove godine, kao i tokom celokupnog perioda trajanja aranžmana s MMF-om, delimično nezadovoljan razvojem privatnog sektora, malih i srednjih preduzeća.

Prema njegovim rečima Elektroprivreda Srbije popravila je rezultate u maju i junu, ali poslovanje tog preduzeća mora biti neuporedivo bolje uz sprovođenje neophodnih reformi u samoj kompaniji.

Daljinac baner

(Telegraf.rs /Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kondor

    4. jul 2017 | 19:47

    Vučić je trasirao čvrst put napredka!

  • Darko

    4. jul 2017 | 20:37

    Uveren sam da će gradjani Srbije vrlo brzo živeti bolje jer to govore ekonomski pokazatelji

  • cobi

    4. jul 2017 | 20:26

    Standard u Srbiji polako iz godinu u godinu raste. Reforme su bile jake i teske ali se isplate.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA