Amerikanci spremni da koriste vojnu silu protiv Severna Koreje: Kina i Rusija se oštro protive!

- Mogućnost vojne intervencije da bi se rešili problemi Korejskog poluostrva trebalo bi da se izbegnu - rekao je zamenik ruskog ambasadora pri Ujedinjenim nacijama Vladimir Safronkovu, dodavši da podržavaju ideju da Severna i Južna Koreja pokrenu dijalog i konsultacije

  • 9

Zamenik ruskog ambasadora pri Ujedinjenim nacijama Vladimir Safronkov i kineski ambasador Liu Ðeji izjavili su pred Savetom bezbednosti UN da vojna intervencija nije opcija u situaciji sa Severnom Korejom, koja je lansirala svoju prvu interkontinentalnu balističku raketu.

Vašington u strahu, potvrđeno da Kim ima moćno oružje: Sazvan hitan sastanak, rakete Severne Koreje mogu da dođu do američke obale!

- Mogućnost vojne intervencije da bi se rešili problemi Korejskog poluostrva trebalo bi da se izbegnu - rekao je Safronkov u sredu, dodavši da podržavaju ideju da Severna i Južna Koreja pokrenu dijalog i konsultacije.

On navodi da je "neprihvatljivo" da se pokuša ekonomsko "davljenje" Severa i da sankcije neće rešiti problem, prenosi Rojters.

Kineski ambasador Liu rekao je pred savetom da vojna akcija "nije opcija", dodavši da je Kina oduvek bila protiv haosa i konflikta na Korejskom poluostrvu, navodi agencija AFP.

Nakon što je Sever lansirao interkontinentalnu balističku raketu, SAD su zapretile da su spremne da koriste silu "ako moraju" kako bi zaustavili raketni program te zemlje, međutim, SAD su takođe saopštile da preferiraju globalnu diplomatsku intervenciju nasuprot vojnoj operaciji.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koja

    6. jul 2017 | 08:20

    Amerikanci bi napali odavno da je to mala Srbija,da ratuju Japanci i J.Korejanci i da se nemašaju Rusi i Kinezi.Ovako samo ratuju u medijima i stvaraju paniku jer svi znaju da njima neodgovara mirna situacija.

  • Cika Velja

    6. jul 2017 | 08:38

    Pa jel makar imaju plan sta da rade posle "napadanja"? Ili ce i to da bude kao i sve do sad...skinu sa vlasti onog sto im ne odgovara,postave svog,a za haos i mrtve u zemlji u tom trenutku objasne da je to proces demokratizacije slobodnog drustva!!! Libija,Afganistan,Irak,Haiti...!?

  • Čagalj

    6. jul 2017 | 09:12

    Napali bi njega davno da nije raketa,zato debeli svaki mesec dana ispali po jednu on je lud a nije glup,nece nikad amerika dozvolit da par hiljada ljudi pogine na njenom tlu oni prave haos daleko od svoje kuce i trebalo bi da dobiju po nosu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA