≫ 

Tramp ide po svetu i prodaje saveznicima oružje: 7 milijardi evra platiće Poljska za američke rakete

Varšava nastoji da pojača svoj odbrambeni potencijal u trenutku kada je Rusija pojačala svoju vojnu aktivnost

  • 8

Poljski ministar odbrane Antoni Maćierevič rekao je danas da se administracija američkog predsednika Donalda Trampa saglasila da Poljskoj proda novu garnituru raketa "Patriot" srednjeg dometa, kako bi se poboljšala vazdušna odbrana te evropske zemlje.

Vašington u strahu, potvrđeno da Kim ima moćno oružje: Sazvan hitan sastanak, rakete Severne Koreje mogu da dođu do američke obale (FOTO) (VIDEO)

Ugovor o kupoprodaji tek treba da bude potpisan, a poljski ministar je rekao da bi njegova vrednost mogla biti oko sedam milijardi evra, prenosi AP.

Varšava nastoji da pojača svoj odbrambeni potencijal u trenutku kada je Rusija pojačala svoju vojnu aktivnost, između ostalog i u blizini poljskog vazdušnog prostora, navodi američka agencija.

Tramp će se, kako je planirano, danas sastati s poljskim predsednikom Andžejem Dudom, kao i sa predsednicima više od 10 zemalja koje izlaze na Baltičko Jadransko i Crno more, a razgovaraće o inicijativama na polju odbrane i energije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Daljinac baner

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ocajno pero

    6. jul 2017 | 10:43

    A, sta drugo da prodaje kada oni zive od ratova i oruzja. Sta su to u zadnjih 80 - 100 god.pametno ponudili svetu sem ratova i oruzja. Sva proizvodnja im je u Kini. Samo fabrike oruzja su kod kuce, a budala koji veruju u njihove plasticne igracke od kojih beze cak i americki vojnici, visoki oficiri i generali, kupuju podrepne muve po svetu da bi se dodvorile Amerikancima. Ko to preti Poljacima? Niko, ali sami stvaraju tenziju da bi kaubojima se dodvorili i spasili njihovu vojnu industriju. Gledajte Discaveri. Vide ce te na njihovom programu o americkom naoruzanju da su pre 10 god.prestali da prave Abrams tenkove. Nosac aviona na koji ne moze da sleti avion. Avione u kojima se piloti guse. Samo jos naivni veruju u americke plasticne igracke od oruzja. Oni se vise plase Severne koreje sa pet nuklearnih raketa nego zaba zmije. Zato i prodaju oruzje i orudje po svetu da bi odvukli potencijalne sukobe od svoje teritorije. Rese li Rusi da postave rakete na Kubu oni ima svi da uginu od straha za 48 sati.

  • Bungi

    6. jul 2017 | 11:51

    Prodaje Tramp "šarenu lažu",tečni gas evropi koji je daleko skuplji od ruskog zemnog gasa,PVO sistem Patriot poljacima dok u rusiji polako uvode S-500...Zamislite Patriot protiv S-500.??Svaka budala ima svoju robu.

  • VAN

    6. jul 2017 | 12:53

    Čelnik političko trgovinske mafije na najvišem nivou.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA