Manijak kod Tuzle danima progonio devojčicu: Roditelji mu napravili sačekušu pošto policija nije mogla da ga uhvati

Zbog velikog pritiska, stresa i trauma koje je devojčica proživljavala poslednjih sedmica, porodica je odlučila nekako da "navuče" manijaka, ne bi li došli do potpunih informacija o njegovom vozilu ili njemu

  • 3

Muškarac koji je od sredine juna ove godine u nekoliko navrata presretao 16-godišnju devojčicu na području tuzlanskog naselja Simin Han, priveden je juče nakon što mu je porodica maloletnice napravila "sačekušu".

Kuća užasa u Laktašima: Otac se zverski iživljavao nad troje maloletne dece

Potvrdio je ovo za Faktor H. H., otac devojčice. Naime, kako je ogorčeni otac ranije ispričao, nepoznati muškarac je njegovu 16-godišnju ćerku nekoliko puta presretao automobilom, te vičući na nju i psujući joj pokušao je naterati da uđe u njegovo vozilo. Porodica je je svaki put sve prijavljivala policiji, manijak nije bio uhvaćen, a devojčica i cela porodica su živeli u strahu, prenosi Faktor.ba.

Prema očevim rečima, zbog velikog pritiska, stresa i trauma koje je devojčica proživljavala poslednjih sedmica, porodica je odlučila nekako da "navuče" manijaka, ne bi li došli do potpunih informacija o njegovom vozilu ili njemu. Budući da su se incidenti dešavali najčešće u poslepodnevnim satima, zaključili su da "presretač" najverovatnije radi negde u blizini ili se tim putem vraća kući s posla.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Tako je devojčica u utorak popodne sa svojom majkom prošetala magistralnim putem Tuzla-Kalesija, od svoje kuće do bratove koja je udaljena oko kilometar.

- U povratku kući su šetale trotoarom uz magistralni put i razgledale okolo, ne bi li ga slučajno videle i pozvale policiju. Nakon nekih 250 metara hoda, ćerka je vrisnula, počela da viče: "Mama, eno ga!", pomodrila su joj usta i počela se gubiti. Supruga je odmah shvatila šta je u pitanju, a on je automobilom nakratko stao prekoputa njih, video da ćerka nije sama i nastavio da vozi - ispričao je ogorčeni otac za Faktor.

Prema njegovim rečima, supruga je odmah potrčala za njim kako bi bolje videla automobil, a potom telefonom pozvala njega i policiju. Otac je, kako je kazao, odmah istrčao iz kuće i zaputio se prema magistali, ali je zakasnio i muškarac se već odvezao dalje.

- Policija je odmah došla. U poslednje vreme su, koliko znam, zaista mnogo radili na slučaju, tražili ga i mojoj ćerki donosili fotografije kako bi ga prepoznala, ali na njima nije bilo tog čoveka. Ujutro rano sam opet otišao u policiju i komandir PS Istok Slavinovići je dao nove predloge šta da rade. Dosad je bio problem i to što nismo sa sigurnošću znali tačnu marku i boju vozila. Sad je i supruga videla automobil, kao i lice vozača, pa je bilo lakše prepoznati ga - kazao je otac.

Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER

On je dodao da je porodica sutradan odlučila da isto uradi, te su popodne supruga i ćerka otišle da prošetaju istim putem, a on i sin su seli u automobil i vozili blizu njih.

- Na samom izlazu sa magistralnog puta Tuzla - Kalesija videli smo sumnjiv automobil. Poslednji broj na tablicama se nije poklapao sa onim koji je ćerka zapamtila, dok ostali jesu i unutra je bio ćelav vozač sa još jednom osobom. Pratili smo ga i taj automobil sam uspeo dvaput uslikati. Istog trena sam otišao u policiju, gde sam predao fotografije i dao izjavu, a policajci su odmah reagovali - rekao je otac.

Prema njegovim rečima, muškarac za kojeg se sumnja da je presretao njegovu ćerku je juče uhapšen i priveden u policiju. On je, navodno, policajcima i priznao da je pratio devojčicu i pozivao je da uđe u njegovo vozilo.

- Strah me samo da ga neće pustiti na slobodu i ovo sve okarakterisati kao ništa. Moje dete je sada u tolikom strahu da se na svaki zvuk automobila trza - kazao je.

U MUP Tuzlanskog kantona nisu mogli potvrditi informaciju o hapšenju muškarca, ali ni demantovati, te su kazali da se radi na slučaju i da će informacije za javnost imati sutra, piše Faktor.

(Telegraf.rs)

Daljinac baner

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Atina

    7. jul 2017 | 12:05

    Zar roditelji treba da obavljaju posao policije? To je trebalo da urade policajci i policajke u civilu, ili majka i cerka uz nadzor policije.

  • Danijel

    7. jul 2017 | 12:46

    Da su htjeli, uradili bi to.

  • Drina

    7. jul 2017 | 17:44

    Presudijo bi ja njemu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA