Umesto venčanja, sprema se sahrana: Kosta (25) se udavio pred očima verenice Ljubice

Meštani pretpostavljaju da je mladi par povukla struja i odvukla ih u iznenadnu dubinu

  • 7

Kosta Stevanović (25) iz Čerevića utopio se juče po podne dok se sa verenicom Ljubicom Vujatović kupao u Dunavu, kraj puta za naselje Banoštor u opštini Beočin.

Nesreća na Dunavu kod Beočina: Mladić se utopio, devojka se spasla

Njegovu verenicu su spasla dva muškarca koja su se slučajno zatekla na obali, piše Blic.

- Kada sam ih video sedeli su na sprudu sa nogama u vodi. Mladi par se osamio, šta tu ima čudno? Vraćali su se plivajući i odjednom počeli da vrište. Nisam odmah pomislio da su u nevolji, već da je neko zadirkivanje. Međutim, shvatio sam da nešto nije u redu - priča Dragan Olujić iz Čerevića, koji je prvi pritekao u pomoć Ljubici i Kosti.

Draganu je trebalo nekoliko minuta da dopliva do njih. Ljubicu je uspeo da uhvati i počeo je da je izvlači, ali je Kosta bio daleko. Počeo je da doziva momka koji je sedeo u blizini, okrenut leđima. Na obali su u tom trenutku bile samo žene i deca.

Momak je zaplivao prema Kosti, počeo da roni i pretražuje reku, ali nije uspeo da ga spasi. O tom mladiću se malo zna - samo da je iz Novog Sada i da je bio spreman da pomogne.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Pretpostavlja se da ni Kosta ni Ljubica nisu plivači, a u reku su krenuli kroz plićak pored spruda. U povratku su promenili smer udesno, a tu je reka puna virova i neravnog dna. Meštani pretpostavljaju da ih je povukla struja i odvukla ih u iznenadnu dubinu.

- Sunce sekino, život je bio pred tobom. Umesto svadbu da ti spremamo, ti ode daleko, na put bez povratka. Uvek ćeš biti u našim srcima - objavila je sestra Ljubica na svom profilu i time potvrdila tužne vesti. Mladi par se upoznao i zbližio u Slovačkoj, gde su radili za "Samsung". Pre samo mesec dana su se vratili. Prošle nedelje su bili na zajedničkom razgovoru za posao. Pre dan-dva stigla im je potvrda da su primljeni.

- Sreći nije bilo kraja. Sledeće je bilo zakazivanje venčanja i planirali su da se uzmu što pre, ovog leta - priča poznanica porodice Stevanović.

Foto-ilustracija: Flickr/Kevin Makice Foto-ilustracija: Flickr/Kevin Makice

Kostin nestanak je prijavljen u četvrtak u 18.15 časova. Spasioci su počeli potragu te večeri, ali ih je mrak omeo. U petak, posle svitanja nastavljena je potraga, koja je trajala sve do 10.30. Kostino telo pronađeno je nekoliko stotina metara nizvodno od mesta na kome se udavio, na samom ulasku u Banoštor. Otac je bio prisutan kada je telo njegovog sina pronađeno kraj obale.

Sahrana Koste Stevanovića biće naredne nedelje, nakon obdukcije u Zavodu za sudsku medicinu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA