U Siriji stupio na snagu dogovor o prekidu vatre

Dogovor o prekidu vatre na jugozapadu Sirije do kojeg su došle SAD i Rusija, pozdravile su Ujedinjene nacije, rekavši da će podržati predstojeće mirovne pregovore

  • 2

Prekid vatre na jugozapadu Sirije stupio je danas na snagu u podne po lokalnom vremenu u Damasku.

Dogovor SAD i Rusije o prekidu vatre na jugozapadu Sirije!

Kako je pankerka postala džihadista: "Bela udovica" sad plače i hoće nazad u Englesku

SAD i Rusija su postigli juče dogovor o prekidu vatre na jugozapadu Sirije, saopšteno je nakon susreta predsednika SAD i Rusije Donalda Trampa i Vladimira Putina na smaitu G20 u Hambrugu, preneo je Rojters.

Dogovor o prekidu vatre na jugozapadu Sirije do kojeg su došle SAD i Rusija, pozdravile su Ujedinjene nacije, rekavši da će podržati predstojeće mirovne pregovore.

Zamenik specijalnog izaslanika UN za Siriju Ramzi Ramzi rekao je da se nada da će dogovor izvojevan u Siriji dovesti do smanjenja nasilja i novih dogovora širom Sirije.

"UN uvek pokušavaju da smanje tenzije i eskalaciju borbi, a ja mislim da je ovok kora u pravom smeru. Sve ovo je očigledno podrška za politički proces", rekao je Ramzi novinarima u Dmasku.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radoznao

    9. jul 2017 | 13:07

    Pažljivo sam pročitao tekst, ispada da su SAD i Rusija u ratu i da su sada sklopile dogovor u primirju koji su aminovale UN i koji je stupio na snagu u zapadnoj Siriji. Ne spominju se nikakvi drugi akteri.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA