Srbi naoružani do zuba: Samo Amerikanci imaju više pištolja i pušaka od nas

Amerikanci imaju 112,6 a mi 75,6 komada oružja na 100 stanovnika

  • 9

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) pokrenulo je akciju legalizacije oružja koja će trajati do 1. oktobra. Cilj ove kampanje je registracija naoružanja u posedu građana, budući da se procenjuje da je Srbija najnaoružanija zemlja u regionu i peta po broju komada oružja u rukama civila u svetu.

Ako imate oružje, možete ga legalizovati samo do ovog datuma: Imate još 3 meseca za to!

Ovo su vozila i naoružanje koje koriste policija i žandarmerija u Srbiji: Pogledajte šta sve imaju (VIDEO)

U MUP-u podsećaju da od prvoj juna građani mogu da predaju oružje i municiju ili legalizuju nelegalno u najbližoj policijskoj upravi, kao i da neće morati da dokazuju njegovo poreklo, niti će odgovarati što su ga neovlašćeno nabavili.

Srbi su već godinama među prvima po broju "svetlog oružja". Prema "Vašington postu", u privatnim rukama u našoj zemlji nalazi se 3,050 miliona komada oružja, što znači da je prosečno svaka druga osoba naoružana.

Foto: Tanjug/MUP Srbije Foto: Tanjug/MUP Srbije

"Smol arms survej" je pre osam meseci objavio podatke da smo drugi po broju komada ličnog naoružanja, odmah iza Amerike. Po njima Amerikanci imaju 112,6 a mi 75,6 komada na 100 stanovnika,

Izuzetno veliki broj pištolja i pušaka u poosedu građana penzionisani pukovnik Vojkse Jugoslavije Stohjan Mijović, između ostalog objašnjava i "minulim radom" sistema odbrane i bezbednosti.

Foto: Tanjug/MUP Srbije Foto: Tanjug/MUP Srbije

- Bivša Jugolsavija beležila je neverovatnu produkciju naoružanja , od čega je pozamašan deo ostao na ovim prostorima. Gotovo da nije bilo prioadnika armije ili policije koji radni vek nije završio sa najmanje dva ili tri pištolja .,  a JNA je samo oficira imala 25.000 - navodi Mijović.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA