Deca umirala u vodi dok su roditelji bili na plaži: David i Igor su spasli davljenike i postali heroji Bele Crkve (FOTO)

Oboje dece utapalo se izvan zone označene za bezbedno kupanje dok su roditelji bili na plaži

  • 50

David Sendić i Igor Radulov iz Bele Crkve juče su napravili pravi podvig kada su spasli dvoje dece od davljenja, šestogodišnju devojčicu iz Banatskog Novog Sela i dečaka od 15 godina iz Kačareva.

Sezona kupanja donela je opasnost od upornih bakterija: Evo kako da ih prepoznate i da ih se rešite!

Oboje dece utapalo se izvan zone označene za bezbedno kupanje dok su roditelji bili na plaži!

Nešto oko 14h šestogodišnja devojčica je počela da se davi, a onda je spasilac David Sendić odmah uočio i počeo akciju spasavanja.

Nakon tri sata, petnaestogodišnji dečak iz Kačareva je nestao pod vodom izvan obeležene zone koju nadgledaju spasioci, ipak Igor Radulov je, na svu sreću, gledao dalje i video na vreme.

Foto: juznibanat.rs Foto: juznibanat.rs

- Ovaj slučaj je bio teži, dečak je bio u drugoj fazi, sa pomodrelim usnama, popio je dosta vode i bio zgrčen usled naleta adrenalina. Igor ga je izvukao, ukazana mu je pomoć, umirili su ga i sve je bilo u redu. Spasioci su reagovali za svaku pohvalu, i mogu samo da im čestitam, kaže Oliver Jankulov koordinator službe spasavanja na vodi.

Foto: juznibanat.rs Foto: juznibanat.rs

Inače, jučerašnji dan ostaće upamćen po najvećem broju kupača od početka sezone, ali i po određenom broju pijanih gostiju koji su u pojedinim situacijama bili i prilično ratoborni.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/juznibanat.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dušanka

    11. jul 2017 | 14:58

    Hvala Bogu da su deca spasena i sve cestitke hrabrim momcima .Cudnih li roditelja da puste decu u vodu i ne pratiš ,sta se dešava i gde su ?!Ja to nisam u stanju da razumem ?!

  • Dragan

    11. jul 2017 | 14:53

    Svaka cast heroji!!!!!

  • BASA

    11. jul 2017 | 14:48

    Momci , sve cestitke ! Hvala vam !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA