MUP Hrvatske: Pokrenuta istraga o zlostavljanju srpskih turista

Obavešteni smo o optužbama koje su turisti izneli protiv policajca Dumančića. Pokrenuta je istraga i nakon toga ćemo se oglasiti povodom njih - kaže Marija Kosor, portparol šibensko-kninske policije

  • 0

Portparol šibensko-kninske policije Marija Kosor potvrdila je za Telegraf da je vrh MUP-a Hrvatske obavešten o optužbama  po kojima su  srpski turisti Miroslav Matić i Aleksandar Marić uhapšeni sa četvoro članova familije u Hrvatskoj.

- Obavešteni  smo o optužbama koje su turisti izneli protiv policajca Dumančića. Pokrenuta je istraga nakon koje ćemo se oglasiti. Za sada je rano komentarisati bilo šta – kaže Kosor i dodaje da će u slučaju utvrđivanja krivice policajca, on biti kažnjen.

Međutim, ona ne navodi koja je kazna propisana za policajce koji maltretiraju turiste i članove njihovih porodica na verskoj osnovi.

- Prerano je pričati o kaznama, jer je istraga u toku. Nakon rasvetljavanja celog slučaja, MUP će se oglasiti saopštenjem – navodi Kosorova.

Vlada Srbije niti bilo koji državni organ nisu se oglasili povodom ovih optužbi. Generalni sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović, nakon što je saslušao zbog čega ga zovemo, kratko je prokomentarisao:

- Nažalost, nemam vremena uopšte, na veoma važnom sastanku sam - rekao je on.

Podsetimo, Miroslav Matić i Aleksandar Marić uhapšeni su sa četvoro članova familije nadomak graničnog prelaza Strmice, između Bosne i Hrvatske, jer su putujući na more u Knin, propustili da se upišu u knjigu prelazaka. Usledilo je privođenje, praćeno uvredama i psihičkom torturom policajca Donalda Dumančića, a posle toga su 13 sati držani u kninskoj policijskoj stanici bez hrane i vode!

Oni su put Hrvatske krenuli kako bi letovali u Kninu, a pre toga su svratili do sela nadomak graničnog prelaza Strumice, između Bosne i Hrvatske, gde je Aleksandar želeo da poseti mesto gde je bio njegov dom, zapaljen tokom rata devedestih godina prošlog veka.

(I. M.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA