TUGA ZA VOJNIKOM: Nebojša poginuo tri dana pred rođendan! (FOTO)

Reporteri Telegrafa posetili su rodbinu i komšije poginulog Nebojše Milića, starijeg vodnika prve klase iz 98. vazduhoplovne brigade, koji je nastradao od eksplozije bombe na Kopaoniku. Rodbina kaže da boljeg čoveka od Nebojše "nadaleko nije bilo"

  • 4

Vodnik prve klase Nebojša Milić, koji je poginuo prilikom demontiranja kasetne bombe, za tri dana je trebao da proslavi 37. rođendan. On je poslednjih deset godina sa suprugom i dva sina živeo u ulici Milorada Jovanovića u Nišu. U njihovom stanu još nema nikoga, jer je Milić suprugu i sinove odveo sa sobom na posao, u vojno odmaralište na Kopaoniku.

Njegova rodbina kaže za Telegraf da su vest o tragediji čuli na televiziji.

Čim smo videli inicijale poginulog, znali smo da se radi o Nebojši. Ubrzo nam se njegova supruga javila telefonom i potvrdila naše strahovanje - rekao je šurak poginulog podoficira Zlatko Mirković za naš portal.

Nebojša Milić i Slaviša Marković

Milićeva svastika, koja živi u njegovom najbližem komšiluku bila je u šoku nakon vesti o njegovoj pogibiji.

- Sve se nadam da je greška, da će nam javiti da to nije on. Ne mogu da pričam o njemu, mnogo bi vremena trebalo da se takav čovek opiše. On je poslednja osoba na svetu kojoj bi ovo trebalo da se desi - kroz suze kaže naša sagovornica.

Milićeva komšinica Vasiljka Milanović kaže da joj je žao kao da je izgubila rođenog sina.

- Znamo se desetak godina, koliko je prošlo otkako se on uselio u ovaj stan, nakon što je iz Prokuplja došao u Niš. Jutros smo svi vrisnuli u glas, kada smo čuli da je poginuo, boljeg čoveka nadaleko nije bilo. Bio je mnogo dobar stručnjak ali je radio užasan posao. Moj sin, koji takođe radi u vojsci, govorio je da ne bi radio njegov posao ni za platu od 10.000 evra - rekla je Vasiljka za naš portal

(V. A.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Novak

    1. avgust 2012 | 18:16

    "Na demontiranju kasetne bombe?" Veteran sam a i ves "mes".... Kasetna je opaka stvar i nikad se ne demontira već se aktivira sa daljine... Ko ga je poslao na demontažu treba na robiju odmah!!!!

  • Milica

    1. avgust 2012 | 23:50

    Trebaju odgovarati odgovorni! Dokle vise? Sva mladost nam ode zbog "nekoga" zbog "necega".... Neka ga andjeli cuvaju!

  • Pro

    1. avgust 2012 | 21:10

    Vučić odmah ostavka i ceo lanac komande koji ih je poslao da na ovaj kajnje nestrucan nacin cackaju kasetnu!U svetu postoje posebni odredi za ciscenje zaostalih eksplozivnih sredstava samo kod nas ciste golim rukama.Sta je sa delom odgovornosti Nato-a zar ne bi trebali i oni da se ukljuce u rasciscavanje svoje demokratije koju su sejali po Srbiji?Vazduhoplovna brigada rasciscava mine?sta rade inzenjerci ili je i njih tadic ukinuo,broj poginulih u mirodovnim uslovima je drasticno porastao od dolaska Sutanovca na celo i ukidanja vojske i tkzv "profesionalizacije" jos malo pa ce broj zrtava biti kao za vreme Nato agrsije.Za vreme JNA zbog ovoga bi svi nadređeni bili razalovani!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA