TROGODIŠNJI SIN VOJNIKA STALNO PITA: Hoće li tata sutra da mi se vrati?

Porodica Nebojše Milića teško proživljava tragediju. Trogodišnji sin još uvek ne zna da mu je otac stradao u detonaciji NATO bombe...

  • 3

Trogodišnji sin starijeg vodnika Nebojše Milića, koji je juče poginuo prilikom deaktiviranja kasetne bombe na Kopaoniku, još ne zna za očevu smrt.

- Mali uporno pita: "Hoće li sutra tata da mi dodje?" Niko od nas nije u stanju da mu kaže da mu je otac mrtav, a i ne znamo kako to da objasnimo trogodišnjem detetu – kaže za Telegraf.rs Predrag Milenković, rođak stradalog podoficira koji je došao u njegovu porodicu kako bi im pružio podršku i utehu.

Milenković kaže da je Nebojšu poznavao godinama, te da je on voleo svoj posao iako je znao koliko je opasan.

- Znam koliko je to opasno jer sam i ja to radio 1.999. godine, kada nam je to bila obaveza. Nakon toga uklanjanje bombi radili su samo dobrovoljci. Nagovarao sam Nebojšu da prestane sa tim poslom, ali on je voleo to što je radio. Od NATO bombardovanja je više bio na terenu nego kod kuće. Prokrstario je čitavu Srbiju uklanjajući bombe. Međutim, sa kasetnim bombama se nikad ne zna, što je pokazala i ova tragedija. Radi se o bombama američke proizvodnje tipa „Blu 97 A“, koje detoniraju na različite načine. Neke imaju vremenski okidač, druge reaguju na dodir, treće na vibraciju... Kako je došlo do eksplozije u ovom slučaju niko od nas još ne zna. Nebojša je bio stručan u svom poslu, prošao je sve obuke predviđene za deminere, tako da ne verujemo da je on načinio bilo kakav propust – objašnjava Milenković.

Milić je obožavao suprugu i svoja dva sina, pa ih je poveo sa sobom na Kopaonik, kako bi bio sa njima i tokom posla.

- Čuli su se telefonom minut pre eksplozije. Supruga i deca su mu se javili i kazali mu da su pošli na bazen pešice. On je bio brižan otac, pa im je kazao da ne idu pešice nego da ih prebace kolima do bazena. Samo minut kasnije bio je mrtav – kaže Milenković za naš portal.

Reporteri Telegrafa rs su pokušali da razgovaraju i sa suprugom stradalog podoficira.

- Razumem vas, ali razumite i vi mene. Ne mogu da govorim, ovo je suviše strašno – kratko je kazala ožalošćena supruga i zatvorila vrata.

Komemorativna sednica na kojoj će Vojska Srbije odati poslednju počast Nebojši Miliću i njegovom kolegi Slaviši Markoviću, koji je sa njim poginuo, zakazana je za 15 časova u Domu Vojske Srbije u Nišu.

(V.A.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikky

    2. avgust 2012 | 18:38

    Moja sucut ciloj familiji. Place mi se cim pomislim na zlato malo koje ce nazalost odrast bez oca :(

  • 667

    3. avgust 2012 | 13:22

    ZALOSNO A L NE RAZUMEM KAKO NJEGOVA MAJKA VIDELA GA U SOLJU KAFE MRTVI? KAKAV JE BIO NJEGOV LIK U SOLKU? :'(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA