Brejvik se s Legijom sreo u Beogradu!

Bivši komandant JSO bio uzor norveškom monstrumu koji je ubio 77 osoba u Oslu. "Vitezovi templari" - veza između Legije i Brejvika

  • 1

Bivši komandant „crvenih beretki“ Milorad Ulemek Legija, koji u požarevačkom zatvoru Zabela izdržava četrdesetogodišnju robiju zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, pripada redu „Vitezovi Templari“, a za njegovo oslobađanje iz zatvora odnedavno se zalaže i lider ovog društva Nik Greger, poznatiji kao Pobesneli Nik, terorista i vođa nemačkih neonacista, ekskluzivno otkriva Telegraf.rs!

Istom redu pripada i norveški masovni ubica Anders Brejvik, koji je ovom misterioznom društvu, prema sopstvenom priznanju, pristupio pre više godina, i to posle susreta s Legijom!

"Besmrtnici" na Jutjubu

Mnogobrojni detalji u vezi s Legijinim članstvom u misterioznoj organizaciji „Vitezovi Templari Evrope“, čiji je vođa Pobesneli Nik, otkriveni su tokom istrage masakra u Norveškoj, kada je Brejvik 22. jula prošle godine u dva napada ubio 77 civila. Brejvik je tokom istrage otkrio da je odlučio da se pridruži ovom društvu upravo posle sastanka s Legijom! Brejvik nije naveo kada se sreo s njim, osim da je sastanak održan u Srbiji i da je tom prilikom upoznao i jednog ratnog heroja, koji se tereti za ratne zločine nad muslimanima!

Pobesneli Nik, koji je proteran iz Nemačke posle odležane robije za bombaški napad i koji sada živi u Africi, nedavno je Legiji posvetio video klip „Immortals“ (Besmrtnici) na Jutjubu, u kojem je bivši komandant JSO označen kao pripadnik reda "Order 777" ogranka "Vitezova Templara Evrope".

Telegraf.rs stupio je u kontakt s Nikom Gregerom, koji nam je potvrdio poznanstvo sa Ulemekom, kao i autentičnost ovog video klipa.

Norveška policija istražuje vezu Brejvik-Ulemek

Zanimljivo je da je norveška policija danas objavila da istražuje moguću vezu između Brejvika i Legije. "Norvidžn brodkasting korporejšn" (NRK), pozivajući se na izvore iz tamošnje policije, daje malo drugačiju verziju okolnosti pod kojima su se upoznali norveški monstrum i srpski ubica.

Na osnovu policijske dokumentacije u koju je NRK imao uvid, policija istražuje moguće kontakte koje su Brejvik i Ulemek mogli da imaju početkom 2000. godine u Liberiji. Brejvik je rekao policiji da je njegova organizacija koju predstavlja, "Vitezovi templari", formirana 2002. kao rezultat NATO bombardovanja hrišćana u Srbiji.

On nije želeo da kaže koga je od Srba sreo u Liberiji, ali, prema navidima NRK, policija veruje da bi ta osoba mogao biti upravo Legija. U svom sažetom manifestu "2083: Evropska deklaracija o nezavisnosti" Brejvik pozitivno govori o Ulemeku. Prema navodima Dagbladeta, Brejvik je norveškoj policiji objasnio da većina simbola "Vitezova templara" potiče iz Srbije.

Norvežani ispituju i razlog zbog koga je Brejvik 2002. putovao u Liberiju. Brejvik tvrdi da je tamo sreo jednog Srbina, ratnog heroja, koji je navodno regrutovao borce da se bore protiv muslimana u Evropi. NRK ne navodi za koga je navodni Srbin regrutovao borce kada su ratovi na prostoru bivše Jugoslavije odavno bili završeni, a u Evropi 2002. nije bilo sukoba. Jedna od mogućnosti je, prema navodima NRK, da je Brejvik mogao sresti osuđenog šefa mafije Ulemeka, tokom "lova na dijamante u Africi".

"Srpski ratni heroj koji je u borbama ubio brojne muslimane pokušavao je da zaradi novac na krvavim dijamantima u ratom rastrzanoj zemlji zapadne Afrike", navodno je rekao Brejvik.

Tokom policijskog ispitivanja on je odbio da govori o detaljima svojih navodnih kontakata. NRK piše da je samo poručio:

"Sada ste očigledno svi zatečeni tadašnjim ratnim zločinima, ali oni, tada nacionalisti, oni su heroji, zar nije tačno".

Upitan od policije da li je bio u Srbiji, Brejvik nije želeo da odgovori.

(D. Manojlović / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • telegrafrs

    7. februar 2012 | 13:40

    Brejvik se s Legijom sreo u Beogradu! http://t.co/B805zSRS

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA