Patrijarh iz zatvora izvukao grčkog popa koji je ubio dvoje ljudi?!

Dimitrios Totkas, grčki sveštenik koji radi u Nemačkoj, nedavno je izazvao sudar u kojem su poginula dva državljanina Srbije. Umesto da ode u zatvor, boraviće u jednom od niških manastira, zato što je patrijarh Irinej garantovao za njega

  • 1

Grčki sveštenik koji radi u Nemačkoj, Dimitrios Totkas, nedavno je izazvao sudar u kojem su poginula dva državljanina Srbije. Umesto da ode u istražni zatvor i tamo čeka suđenje, pravoslavni grčki pop boraviće u jednom od niških manastira, zato što je patrijarh Irinej garantovao za njega, tvrdeći da je Totkas „duhovna i sveštena osoba i čovek od poštenja", objavio je portal E-novine!

Iako se u prvim izveštajima navodilo da je udes izazvao turski državljanin tridesetsedmogodišnji Turčin Totkas D, ispostavilo se da je za volanom bio grčki sveštenik Totkas.

- On je pritvoren prošle srede zbog sumnje da je izvršio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, i umesto u ćeliji Pritvorske jedinice Kazneno-popravnog zavoda, uz garanciju patrijarha i vladike niškog Jovana, Dimitrios Totkas će tokom trajanja istrage boraviti u jednom od manastira u okolini Niša. Navodno, redovno će se, dok istraga ne bude završena, odazivati pozivima suda i istražnih organa Osnovnog suda i tužilaštava u Nišu - navodi ovaj portal.

Prema pisanju ovog sajta, Totkas je uhapšen posle teške saobraćajne nesreće koja se dogodila na autoputu Beograd–Niš, kod Aleksinačkih rudnika kada je svojim vozilom „mercedes” u sustizanju udario u „jugo” beogradskih registracija. U nesreći je na licu mesta poginuo Gradimir Strahinjić (85) iz Beograda, a njegova supruga Aleksandra (80) preminula je istog dana u aleksinačkoj bolnici od teških povreda zadobijenih u sudaru. Totkas, koji je sveštenik Grčke pravoslavne crkve u Nemačkoj, putovao je na odmor u domovinu.

- Molbu da se svešteniku iz Grčke ublaži kaznena mera pritvora, patrijarh Irinej uputio je Osnovnom sudu i Osnovnom tužilaštvu u Nišu zbog toga, kako je navedeno u pismu, što Totkas, kao „duhovna i sveštena osoba i čovek od poštenja“, udes sa smrtnim posledicama, smatra „svojom velikom nesrećom“. Osnovno javno tužilaštvo promptno je uslišilo molbu poglavara SPC i predložilo istražnom sudiji Osnovnog suda da se mera pritvora grčkom svešteniku ublaži, tj. da mu se dopusti da ode na kraći odmor u manastir - navele su E-novine.

U informativnoj službi SPC-a se nisu oglašavali povodom ovih optužbi.

(I. M. / Izvor: E-novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lola

    7. avgust 2012 | 17:50

    nije nista novo da popovi prikrivaju zlocince, svi znamo kako su i ratni zlocinci bili pod zastitom crkve. i to nam neki uzori? gdje ide ovaj svijet???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA