Otac: Lečili smo sina sami, zbog snega nismo mogli kod lekara

Porodica Rašković iz sela Svinjište, kod Kuršumlije nije mogla da siđe u grad, čak ni za najosnovnije potrebe

  • 1

Drama porodice Rašković, koja nije mogla svoje bolesno trogodišnje dete da odvede u kuršumlijski Dom zdravlja jer im je kuća bila pod snegom, danas je završena. Kako saznaje telegraf.rs, nije bilo većih posledica po zdravlje deteta, saznaje telegraf.rs

- Dete je dobilo grip i visoku temperaturu. Nismo imali načina da ga odvedemo u dom zdravlja i  morali smo sami da ga lečimo. – rekao je dečakov otac Zoran Rašković za telegraf.rs

-  Od Badnjeg dana smo odsečeni od sveta. Čistač je tek sad stigao. Struju smo uglavnom imali, ali sa namirnicama smo imali problem. Snabdeli smo se samo osnovnim, ali nismo imali za decu. Sada kad je čistač prošao, mi možemo našim terenskim vozilom da se spustimo u grad – objasnio je Zoran.

Pre dva dana dečakov otac pozvao je opštinu Kuršumlija i zatražio pomoć jer se dečak razboleo. On je naveo da je selo Svinjište, koje je od grada udaljeno 45 kilometara i nalazi se na Radan planini, već nekoliko dana zavejano jer su smetovi dostigli visinu i do tri metra pa je morao da zatraži pomoć.

- Dečak se razboleo i dobio visoku temperaturu koja već danima ne spada. Pokušao sam pešice da krenem iz sela i da dečaka donesem do prve autobuske stanice. Međutim, zbog velikih smetova, veoma je rizično kretati se pešice kroz planinu. Pozvao sam opštinu i zatražio da pošalju mehanizaciju da očiste put – kazao je otac.

Gotovo sva planinska sela na području opštine Kuršumlija smeštena na Radan planini i na obroncima Kopaonika su zavejana, dok u nižim predelima, u dolini Toplice i u samom gradu, gotovo da nema snega.

 

Autor: Milica Stojanović

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • telegrafrs

    20. januar 2012 | 14:31

    Otac dečaka za Telegraf: Lečili smo sina sami, zbog snega nismo mogli kod lekara http://t.co/hEoHo0gp #Srbija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA