"Er Frans" tražio novac od putnika za gorivo!

Usled promena putanje letenja, posada francuske kompanije zamolila svoje korisnike da im pomognu finansijski, jer nisu bili sigurni da mogu sami da reše novčanu situaciju

  • 0

Putnici aviona kompanije "Er Frans", koji je, umesto u Bejrut, prinudno sleteo u Damask radi dopune goriva, doživeli su još jedno neprijatno iznenađenje - zatraženo im je da provere imaju li dovoljno gotovog novca da plate kerozin.

Avion, koji je juče leteo iz Pariza za Bejrut, bio je prinuđen da promeni putanju zbog zabrinutosti putnika da, ako slete, neće moći da napuste aerodrom pošto su libanski demonstranti blokirali aerodromsku zgradu.

Predstavnik "Er Fransa" rekao je da je kontrola leta u Bejrutu predložila da letelica skrene ka Jordanu, ali pošto za taj let nije bilo dovoljno goriva, avion je sleteo u Siriju, u kojoj besni građanski rat, da bi dopunio rezervoar i nastavio ka Kipru.

Posada aviona je zamolila putnike da "iz predostrožnosti" provere imaju li zajedno dovoljno gotovog novca, pošto su "okolnosti bile veoma neuobičajene" - plaćanje goriva je veoma komplikovano zbog sankcija uvedenih Siriji, rekao je on, a preneo AP.

Prema njegovim rečima, francuska vazduhoplovna kompanija je ipak uspela da reši problem plaćanja za dodatno gorivo.

Avion je iz Damaska produžio ka Kipru, gde su putnici proveli noć i narednog dana bezbedno stigli u Bejrut.

"Er Frans" se izvinio putnicima zbog neugodnosti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA