Pritvor za organizatore trke na Tari!

Zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo protiv opšte sigurnosti pritvor određen direktoru trke Ismetu T. (56) iz Sarajeva, članu sportske komisije Milu R. (56) iz Bijeljine i direktoru trke zaduženom za bezbednost Živadinu T. (66) iz Zemuna

  • 0

Policija Bajine Bašte odredila je meru zadržavanja za tri osobe koje su učestovale u organizaciji međunarodne automobilske brdske trke na Tari tokom koje su tri osobe izgubile život.

 

Zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo protiv opšte sigurnosti pritvor je određen direktoru trke Ismetu T. (56) iz Sarajeva, članu sportske komisije Milu R.(56) iz Bijeljine i prema direktoru trke zaduženom za bezbednost Živadinu T. (66) iz Zemuna, saopštila je Policijska uprava u Užicu.

 

Juče oko 12.20 sati prilikom održavanja Međunarodne brdske auto-trke "Tara 2012" dogodila se teška nesreća u kojoj su tri osobe izgubile život, a jedno je zadobilo lakše telesne povrede, navodi policija.

 

Život su izgubili N. T.(30) iz Bajine Bašte, J. T.(27) iz Beograda i D. J.(47) iz Petrovca na Mlavi dok je S. J. (17) iz Petrovca na Mlavi zadobio lake telesne povrede.

 

U mestu Kaluđerske bare u oštroj krivini kod skretanja za selo Jasikovica takmičar Branimir S. (33) iz Bijeljine izgubio je kontrolu nad svojim vozilom, marke "micubiši lanser", izleteo sa staze i udario u četiri gledaoca koja su se nalazila iza trake koja je označavala prostor za publiku.

 

Ministarstvo uputilo saučešće

 

Ministarstvo omladine i sporta izrazilo je žaljenje zbog nesreće koja se dogodila na automobilskoj brdskoj trci na Tari i "uputila najdublje saučešće porodicama nastradalih gledalaca". Iz ministarstva poručuju da će pre donošenja bilo kakvih zaključaka, sačekati izveštaj komisija zaduženih za istragu povodom tragičnog udesa.

 

Ministarstvo omladine i sporta saopštilo je da je proteklih godina podržavalo takmičare i organizicije takmičenja u automobilizmu što će raditi i u budućnosti, ali da su očigledno potrebne dodatne mere i rešenja kako bi se taj sport u našoj zemlji, pre svega što se tiče bezbednosti svih učesnika i posmatrača, podigao na najviši nivo.

 

(Telegraf.rs / Izvor: Vesti online)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA