SAHRANA ĆERKE STOJEVA: Što ubi dete, što ne ubi mene? (FOTO)

Aleksandra Stojev, učenica srednje Mašinske škole, koju je prošlog četvrtka ubio otac Rade, sahranjena je u Popovcu, na zahtev svoje majke Biljane, koja nije dozvolila da joj dete počiva pored "svog dželata". "Što ubi dete, što ne ubi mene", zapomagala je očajna majka, pokušavajući da skoči u ćerkinu otvorenu raku." Pustite me da idem sa njom", vrištala je očajnica

  • 1

Šesnaestogodišnja Aleksandra Stojevučenica srednje Mašinske škole koju je prošlog četvrtka ubio otac Rade, sahranjena je u Popovcu na zahtev svoje majke Biljane, koja nije dozvolila da joj dete počiva pored svog dželata. Radetovi roditelji pokušali su da devojčicu sahrane u subotu, zajedno sa sinom, ali je Biljana uz pomoć policije uspela da to spreči.

Povorka od stotinak ljudi okupila se na popovačkom groblju kako bi na poslednji počinak ispratila “tužnu devojčicu” kako je malu nazvao njen razredni starešina Ivan Stojiljković.

- Bila je divno dete, odličan đak, ali je uvek bila tužna. Družila se sa samo nekoliko drugarica, jer je bila veoma povučena. Videlo se da je nešto muči, verovatno ta odvojenost od majke.

Otac je uvek govorio da je neizmerno voli i da bi život dao za nju, pa mi je neverovatno da se ovako nešto desilo – prokomentarisao je za Telegraf.rs ovu tragediju Stojiljković, koji je na Aleksandrinoj sahrani predvodio grupu njenih školskih drugova.

Najteže je bilo Aleksandrinoj majci Biljani, koja je tek mrtvu dobila svoju devojčicu, jer joj je Rade zabranjivao da je viđa iako je imala sudsko starateljstvo.

-  Zašto, zašto, zašto… Što ubi dete, što ne ubi mene – zapomagala je očajna majka, pokušavajući da skoči u ćerkinu otvorenu raku. – Pustite me da idem sa njom – vrištala je očajnica dok je njena rodbina odvlačila sa ivice groba.

– Dođi, sine, da poljubiš sestricu – dozivala je nesrećnica svoju šestogodišnju ćerku iz drugog braka, kako bi se pozdravila sa svojom mrtvom polusestrom.

Na sahranu su došli i Radetovi roditelji i brat. Oni su takođe oplakivali Aleksandru. Međutim, njegova majka Ilinka  krivila je sudbinu za gubitak sina i unuke. Deda Zanko je devojčicin beli sanduk prekrio njenim ćebetom i na njega stavio plišanog medu pre nego što je spušten u raku.

Zašto je Rade na svirep način usmrtio svoju ćerkicu i tek venčanu suprugu Aleksandru Nedeljković a zatim i sebi presudio za sada se još ne zna. Ono što je istraga do sada utvrdila je da su obe žene ubijena sa po tri metka i to izvan vozila, a da je Rade nakon zločina sebi pucao iz usta.

Kao najverovatniji motiv pominje se njegov sukob sa novom suprugom, a Aleksandrina majka Biljana tvrdi da je devojčicu ubio da ne bi njoj pripala.

(V. A. )

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BigFoot

    21. avgust 2012 | 14:42

    „zabranjivao da je viđa iako je imala sudsko starateljstvo”??? Ovo se zove otmica! Gde je Centar za socijalni rad? Gde je policija? Ko treba da sprovodi sudske odluke?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA