Čavez preti Velikoj Britaniji zbog Asanža!

"Sugerišemo britanskoj vladi da prethodno dobro razmisli, jer je završena epoha kada su stara i nova carstva mogla da rade šta žele. Ekvador nije sam", rekao je predsednik Venecuele

  • 0

Predsednik Venecuele Ugo Čavez zapretio je Britaniji da će radikalno odgovoriti ukoliko britanske vlasti na silu upadnu u Ambasadu Ekvadora u Londonu kako bi uhapsili Džulijana Asanža.

- Sugerišemo britanskoj vladi da prethodno dobro razmisli, jer je završena epoha kada su stara i nova carstva mogla da rade šta žele. Ekvador nije sam - rekao je Čavez.

Čavez nije precizirao kakvu akciju bi njegova vlada mogla preduzeti, ali je rekao da je u pripremi.

Ekvadorski predsednik Rafael Kore izjavio je da bi Velika Britanija počinila diplomatsko samoubistvo ako bi ušla u Ambasadu Ekvadora u Londonu.

Spor između dve zemlje nastao je zbog davanja azila osnivaču "Vikiliksa" Džulijanu Asanžu, koji se od juna nalazi u Ambasadi Ekvadora u Londonu.

Britanija želi da ga izruči Švedskoj, gde je Asanž optužen za seksualne prestupe, a on strahuje da bi bio predat američkim vlastima, koje žele da mu sude zbog objavljivanja poverljivih dokumenata diplomatije SAD na "Vikiliksu".

(D. Z. / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA