KURŠUMLIJA: Na "ribanje" idu oni koji su naredili čišćenje, ali se akcija nastavlja!

Posle konsultacija sa Aleksandrom Vučićem, zbog nepravilnosti u angažovanju zaposlenih u opštini Kuršumlija u akciji čišćenja grada ta akcija je prekinuta, a učesnicima je upućeno javno izvinjenje

  • 0

Predsednik opštine Kuršumlija Rodoljub Vidić izjavio je  da opština nije izdala nikakvo saopštenje niti je obustavila radove na čišćenju grada.

- Ja nemam pojma o čemu se radi, mi nismo izdali nikakvo saopštenje tim povodom. Sad je vikend, a radovi na čišćenju grada se nastavljaju u ponedeljak sa još većim brojem ljudi koji će biti angažovani iz svih javnih ustanova i institucija u Kuršumliji, kao i iz lokalne samouprave -  rekao je Vidić.

Međutim, ranije u toku dana, opština je saopštila da je doneta odluka o prekidu akcije, kao i o javnom izvinjenju radnicima koji su na silu naterani da čiste. Odluka je doneta posle konsultacija koordinatora na projektu čišćenja grada Radovana Raičevića sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem.

- Nakon konsultacija sa predstavnicima republičke Vlade, doneli smo odluku da obustavimo sve aktivnosti vezane za javne radove, odnosno čišćenje grada, jer su se pojavile nepravilnosti u angažovanju radnika, zaposlenih u opštinskoj upravi u Kuršumliji, kao i radnika koji rade u javnim preduzećima, pod ingirencijom lokalne samouprave - piše u saopštenju.

Prema rečima Raičevića, kako se navodi, "svi direktori koji su prisiljavali svoje radnike na taj posao biće sankcionisani".

- Ovom prilikom im se javno izvinjavamo  - navodi se u saopštenju.

Takođe, dodaje se da je čišćenje grada bio prioritet lokalne vlasti, ali da u opisu posla radnika koji su u toj akciji bili angažovani "zaista ne stoji da treba da čiste grad", odnosno da rade komunalne poslove.

U saopštenju se još navodi da će opština Kuršumlija nastaviti čišćenje grada, kao i da će u toj akciji učestvovati svi funkcioneri opštine i javnih preduzeća, jer ovim primerom žele da pokažu da im je prioritet uredan i čist grad.

- Javno ćemo pozvati građane da se priključe ovoj veoma važnoj akciji - zaključuje se u saopštenju.

Opština Kuršumlija, čiju vlast čine SNS i DSS, organizovala je proteklih dana akciju čišćenja grada u kojoj je angažovala članove DS i URS, što je izazvalo veliko negodovanje DS u javnosti. S druge strane, zamenik predsednika opštine Kuršumlija rekao je da članovi DS i URS nisu prisiljeni na prinudni društveni rad.

(I. M. / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA