• 0

OPET ISTO: Prosvetari u štrajku, nastave nema u 700 škola!

U Uniji sindikata prosvetnih radnika Srbije kažu da će svi članovi sindikati štrajkovati, osim učitelja koji treba da prime prvake. Takođe, za 3. septembar u Beogradu najavljen je veliki protest

  • 0

U Uniji sindikata prosvetnih radnika Srbije najavljuju da prvog radnog dana u novoj školskoj godini od 1.800 škola u Srbiji, 700 neće početi sa časovima. Takođe, Sindikat je najavio veliki protest u Beogradu za 3. septembar.
- Naš sindikat ima oko 30.000 članova. Na protestu očekujemo 1.500 do 2.000 ljudi, a ostali će u svojim školama obustaviti rad. Jedino će raditi učitelji koji primaju prvačiće - kaže predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Dragan Matijević.

On kaže da njegov sindikat neće potpisati Protokol sa Vladom i dati saglasnost da oktobarsko i aprilsko povećanje plata bude po dva odsto. Ovaj sindikat traži da povećanje plate u oktobru bude pet odsto, a da u narednoj godini plate prosvetara budu 30 odsto veće od prosečne plate u Srbiji.
Ukoliko Vlada ne ispuni njihove zahteve ne isključuje mogućnost novih velikih štrajkova.
Telegraf je već pisao o tome da ostali sindikati prosvetnih radnika ne podržavaju Uniju i pretnje štrajkom smatraju "marketinškim trikom".
(M. S. / Izvor: Blic)


Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima