OPET ISTO: Prosvetari u štrajku, nastave nema u 700 škola!

U Uniji sindikata prosvetnih radnika Srbije kažu da će svi članovi sindikati štrajkovati, osim učitelja koji treba da prime prvake. Takođe, za 3. septembar u Beogradu najavljen je veliki protest

  • 0

U Uniji sindikata prosvetnih radnika Srbije najavljuju da prvog radnog dana u novoj školskoj godini od 1.800 škola u Srbiji, 700 neće početi sa časovima. Takođe, Sindikat je najavio veliki protest u Beogradu za 3. septembar.

- Naš sindikat ima oko 30.000 članova. Na protestu očekujemo 1.500 do 2.000 ljudi, a ostali će u svojim školama obustaviti rad. Jedino će raditi učitelji koji primaju prvačiće - kaže predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Dragan Matijević.

On kaže da njegov sindikat neće potpisati Protokol sa Vladom i dati saglasnost da oktobarsko i aprilsko povećanje plata bude po dva odsto. Ovaj sindikat traži da povećanje plate u oktobru bude pet odsto, a da u narednoj godini plate prosvetara budu 30 odsto veće od prosečne plate u Srbiji.

Ukoliko Vlada ne ispuni njihove zahteve ne isključuje mogućnost novih velikih štrajkova.

Telegraf je već pisao o tome da ostali sindikati prosvetnih radnika ne podržavaju Uniju i pretnje štrajkom smatraju "marketinškim trikom".

(M. S. / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA