PROTEST ISPRED "DISKOTEKE SMRTI": Nećemo dozvoliti da se zataška tragedija u "Kontrastu"! (FOTO)

Roditelji i prijatelji šestoro stradalih u požaru u novosadskoj diskoteci palili su sveće i protestovali nezadovoljni rezultatima istrage. - Tražimo da se krivci nađu i pravda bude zadovoljena - poručili su ožalošćeni

  • 0

Da se ne zaboravi! Ispred novosadske diskoteke "Kontrast" okupili su se večeras članovi porodica i prijatelji stradalih mladića i devojaka u požaru, koji je u rano jutro 1.aprila ove godine odneo šest mladih života.

Paleći sveće na mestu gde su izgubili svoje najmilije, ožalošćeni su poručili da je ovo okupljanje samo opomena "onima koji bi želeli da ovaj slučaj zataškaju kao što su zataškali i onaj prethodni u novosadskom klubu "Laundž".

- Nismo zadovoljni kako teče istraga, jer izgleda kao da sve tapka u mestu, kao da čekaju da prođe vreme i sve se zaboravi. Nećemo dozvoliti da se to desi. Želimo da krivci budu izvedeni pred lice pravde i da ove naše žrtve ne budu uzaludne. Nećemo da se i drugim roditeljima ponovi ono što je nas snašlo, moglo se večeras čuti iz usta unesrećenih očeva i majki na platou ispred "Kontrasta".

Rade Aničić, koji je u požaru izgubio ćerku Marinu, kaže da su još nerazjašnjene okolnosti pod kojima su stradala njihova deca, koja su se u trenutku nesreće zatekla u toaletu.

- Istraga ne može da objasni otkud opekotine i rane na licu moje ćerke koja je pronađena u toaletu, koji nije izgoreo u požaru, već je prvobitno utvrđeno da je nekoliko gostiju koji su se tamo sklonili umrli od posledica gušenja - poverio nam se ožalošćeni otac.

Da podsetimo, te paklene noći u diskoteci "Kontrast" život su izgubili Marina Aničić (1987), Tamara Miladinović (1987), Milena Dalmacija (1986), Zoran Ignjatović (1984), Marko Pavlović (1983) i Renato Vuković (1991).

Vlasnik diskoteke Alojz Ganić (68) i zakupci tog lokala Slaviša S. (46) i Dejan R. (36) uhapšeni su posle nekoliko dana, a prvobitni rezultati istrage nagoveštavali su da je do tragedije došlo zbog neispravnih instalacija, mada se po kuloarima prepričavala i verzija po kojoj je požar prouzrokovala prskalica koju je zapalila i bacila jedna od igračica na bini.

Takođe, posle nesreće utvrđeno je da diskoteka nije imala odgovarajuću upotrebnu dozvolu.

(N. Đ.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA