• 0

KONAČNO: "Brufen" u apotekama od sledeće nedelje!

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović najavila je da će se lekovi, kojih već duže vreme nema u apotekama, u prodaji naći već sledeće sedmice

  • 0

Ministarka zdravlja u Vladi Srbije Slavica Đukić Dejanović najavila je da će lekovi "brufen" i "lasiks", kojih duže nema u prodaji u srpskim apotekama, potrošačima biti dostupni za nedelju dana.
- Povećanje cena je garancija. Ti lekovi se više neće kupovati u inostranstvu i ovde švercovati. Očekujem ih u prodaji već za nedelju dana - rekla je Đukić Dejanović.

Ona je dodala da je odluka Vlade, koja je nedavno usvojena, odblokirala nabavku 251 leka, tako da će tih medikamenata sada biti u prodaji.
- Ta odluka je "odblokirala" nabavku 251 leka, kojih na tržištu nismo imali više od godinu dana. Ovih medikamenata sada će biti i njihova maksimalna cena biće utvrđena kako procedura nalaže - objasnila je Đukić Dejanović.
Prema njenim rečima, lekovi će koštati najviše koliko iznosi njihova srednja cena u Sloveniji, Hrvatskoj i Italiji. Ministarka je izjavila i da životno ugrožene osobe u Srbiji neće više biti mesecima na listi čekanja, i najavila da niko u zdravstvu neće imati manju platu od postojeće.
- Biće više plaćeni i lekari i njihovi timovi koji rade na tome da podignu posao na viši nivo i povrate poverenje u instituciju izabranog lekara. Niko neće imati manju platu od postojeće, a koja im je zagarantovana - tvrdi ministarka.
(M. S. / Izvor: Večernje novosti)


Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima