• 0

NOVI NAPAD NA SRBE: Bačena bomba na kuću Bojana Jakovljevića!

Povređenih nije bilo u napadu na kuću člana opštinskog veća u Leposaviću. U poslednja dva dana bombe su bačene i na porodične kuće doktora Milana Jakovljevića u Zvečanu i policajca Radovana Jovanovića u Leposaviću

  • 0

Nepoznate osobe bacile su jutros oko tri sata eksplozivnu napravu u dvorište porodične kuće člana opštinskog veća u Leposaviću Bojana Jakovljevića, a povređenih nije bilo.
U poslednja dva dana bombe su na severu Kosova bačene i na porodične kuće doktora Milana Jakovljevića u Zvečanu i policajca Radovana Jovanovića u Leposaviću.

Zamenik regionalnog direktora Kosovske policijske službe Ergin Medić izjavio je da je eksplozijom naneta materijalna šteta na fasadi kuće.
- Specijalizovane ekipe KPS, posle izvršenog uviđaja, utvrdile su da je eksplozivna naprava koja je bačena ručna granata model M75, a nađene su i druge relevantne informacije i tragovi u vezi sa izvršenjem krivičnog dela - rekao je Medić.
U eksploziji su oštećeni Jakovljevićev "mercedes" i automobil njegovog komšije.
Medić je objasnio da se za sada slučaj tretira kao izazivanje opšte opasnosti i oštećenje pokretne imovine i da je istraga u toku.
Jakovljević je Tanjugu rekao da ne zna šta je motiv za napad, ali da ga to nije uplašilo.
- Nećemo nasedati na provokacije. Nismo se uplašili i preduzećemo sve mere da sprečimo svaku vrstu nasilja na severu Kosova i Metohije, koje je organizovano - rekao je Jakovljević i zatražio od Kfora i Srbije da pronađu i kazne počinioce.
On je ocenio da "krajnji cilj onih koji situaciju na severu nastoje da destabilizuju, jeste da sa ovih prostora protera srpsko i drugo nealbansko stanovništvo".
Jakovljević se u trenutku eksplozije nalazio u kući sa suprugom.
- Na sreću, deca nisu bila sa nama, tako da su bila pošteđena stresa -  rekao je Jakovljević.
Napad na porodičnu kuću Bojana Jakovljevića osudio je i načelnik kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković ocenivši da je reč o koordiniranim akcijama kako bi se sever Kosova "destabilizovao, izazvao što veći haos i podela među građanima zarad lakše integracije u kosovski sistem".
(Telegraf.rs / Tanjug)


Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima