"GUBI SE, BOGATI IDIOTE": Najimućniji Francuz zatražio belgijsko državljanstvo! (FOTO) (VIDEO)

Bernar Arno, predsednik kompanije LVMH koja je vlasnik Diora i Luj Vitona, između ostalog i najbogatiji Evropljanin i četvrti najbogatiji čovek na svetu, tražio je državljanstvo susedne države, a mediji spekulišu da beži zbog najavljene stope poreza od 75 odsto

  • 0

Predsednik uprave multinacionalne kompanije luksuznih proizvoda i najbogatiji francuski biznismen Bernar Arno podneo je zahtev za belgijsko državljanstvo. Francuski mediji spekulišu da je razlog ovog zahteva odluka francuskog predsednika Fransoa Olanda da najbogatije građane te džrave oporezuje po stopi od 75 odsto. Zbog toga je francuski dnevnik "Liberation" Arnou poručio: "Gubi se, bogati idiote".

Bernar Arno je, po Frobsovoj listi, četvrti najbogatiji čovek na svetu, sa imovinom vrednom 41 milijardu dolara. Vest da ovaj najbogatiji Francuz želi da postane državljanin Belgije podstakla je nagađanja da su njegovi motivi fiskalne prirode. Naime, Vlada Francuske sledeće nedelje treba da donese konačnu odluku o paketu mera kojim bi se najviši prihodi u državi oporezovali po stopi od 75 odsto.

Arno, koji je zahtev podneo resornom odboru belgijskog parlamenta, negira da su motivi za to fiskalne prirode i tvrdi da želi da poveća ulaganja u tu zemlju.

Ipak, francuski dnevni list "Liberation" na naslovnoj strani poručio je biznismenu: "Gubi se, bogati idiote!"

- Iako negira da odlazi zbog finansijskih motiva, Arnijev zahtev za belgijskim državljanstvom predstavlja simbol sebičnosti najbogatijih - piše na naslovnici francuskih novina.

Ovo je najverovatnije bilo parafraziranje izjave bivšeg francuskog predsednika i Arnijevog prijatelja Nikole Sarkozija, koji je jednom poljoprivredniku rekao: "Gubi se, siromašni idiote". Incident se dogodio u februaru 2008. godine na Poljoprivrednom sajmu, kada je jedan od poljoprivrednika odbio sa se rukuje sa Sarkozijem i rekao mu: "Ne, ne diraj me, isprljaćeš se".

(M. S. / Izvori: business.hr, liberation.fr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA