GREJANJE NA SILU: Crnogorcu ugradili radijatore uz prisustvo policije!

U butik Desimira Dačića u Pljevljima je uz sudski nalog uvedeno grejanje mimo njegove volje, što ga je koštalo dodatnih 5.000 evra. Dačić nije jedini privrednik u tom gradu koji se "greje na silu"

  • 1

U butik Desimira Dačića u Pljevljima, na osnovu sudske presude i uz prisustvo policije, izvršitelji su uveli grejanje mimo volje vlasnika.

Kada je kupio poslovni prostor i renovirao ga, Desimir je uklonio radijatore.  "Grejanje" mu je i pored toga poslalo račune koje Dačić nije želeo da plati, te su naplaćeni sudskim putem.

Međutim, sudska odluka je obuhvatala i ponovnu ugradnju grejnih tela, što je i učinjeno uz prisustvo policije. Dačić nije pružio otpor ali je bio ogorčen što se mimo njegove volje ugrađuju radijatori i njegov prilično uređen poslovni prostor ruinira.

- Kupio sam poslovni prostor 2011. godine, zatekao sam tri propala radijatora, instalacije grejanja su 70 odsto uklonjene. Po isteku grejne sezone, u maju, obratio sam se Javnom preduzeću “Grijanje” sa zahtevom da se isključim sa sistema grejanja. Dostavio sam saglasnost stanara stambene zgrade u kojoj se nalazi moj butik. Ta saglasnost je proglašena za falsifikat, to me posebno uvredilo - ja sam pošten čovek koji nikada nije bio lopov ni falsfikator - priča Dačić.

JP “Grijanje” lobira, tvrdi on, kod stanara da povuku saglasnost da se njegov lokal iskluči sa grejanja.

-Ne znam šta su uradili sa tim. Ja nisam mogao da čekam “Grejanje” da se nakani da pošalje komisiju koja bi utvrdlila o čemu je reč, krenuo sam sa renoviranjem lokala i otvorio ga septembra prošle godine. “Grijanje” šalje komisiju koja konstatuje da su instalacije grejanja uklonjene, i tada nastaju moje muke - kazao je Đačić.

On kaže da ne može da shvati da mora da plaća uslugu koju ne koristi.

- Spreman sam da platim sve što potrošim ali želim da se uradi podstanica, da tačno znam koliko trošim, Predao sam “Grejanju” projekat i idejno rešenje grejanja u mom lokalu. “Grejanje” se ponaša nasilnički, to otprilike izgleda ovako: dogovorićemo se ali da sve bude kako mi kažemo - kaže Đačić.

On nije jedini privrednik koji ima problem sa grejanjem koje ne želi. Isti problem ima Fiko Delić vlasnik Robne kuće “Proljeće Komerc”. Delić je vodio više sporova i na kraju su u njegove poslovne prostore ugrađeni radijatori uz asistenciju policije.

Prinudna ugradnja radijatora pljevaljskog biznismena je koštala dodatnih 5.000 evra. U “Grejanju” kažu da se strogo pridržavaju važećih opštinskih propisa i zakona i da neće raditi mimo propisa i da će sve odluke sudova sprovoditi bez pogovora.

(Telegraf.rs / izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jaaa

    11. septembar 2012 | 22:41

    pa to su crnogorci....kod nas u srbiji su to odradili malo drugacije...postavili na vreme a sad silom naplacuju i zimi i leti....nista nismo bolji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA