• 14

ŽENO, ŠTA PRIČAŠ: Kandićeva tvrdi da je priča svedoka o vađenju organa neuverljiva?!

"Ja mislim da ovu priču plasira Tužilaštvo za ratne zločine iz političkih razloga i da time teško uznemirava porodice žrtava. Priča je neubedljiva, deluje politički i donosi nemir javnosti", kaže predsednica Fonda za humanitarno pravo

  • 14

Predsednica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić kaže da ne veruje u autentičnost objavljenog snimka zaštićenog svedoka koji je učestvovao u vađenju organa. Ona smatra da su razlozi objavljivanja snimka političke prirode i da snimak predstavlja "dodvoravanje novim vlastima".
Nataša Kandić smatra da je nedopustivo objavljivanje snimka u kom svedok opisuje kako je srpskom mladiću izvadio srce.

- Tužilaštvo uznemirava javnost i porodice nestalih objavljivanjem ovakvog snimka - rekla je Kandić za portal "S media".
Ona je dodala da bi Tužilaštvo, da je ozbiljna državna institucija, radilo zajedno s timom Euleksa, koji vodi tužilac Klint Vilijamson, kako bi se identifikovali lekari koji su vodli akciju vađenja i prodaje organa, ako je suditi prema rečima svedoka.
- Ovako, ti lekari su ovim svedočenjem upozoreni. Imaju vremena da se pripreme i sklone - istakla je predsednica FHP.
Nataša Kandić je upitala i zašto, ako već postoji tako važan svedok, on nije pod okriljem specijalnog Euleksovog tima i da li bilo ko veruje da je OVK-a, ako se već rešila na ovakvu kriminalnu radnju, angažuje obične vojnike da bajonetima vade srca koja će se kasnije prodavati.
Predsednica FHP navodi da prema evidenciji tog fonda ima šest mladića, između 19 i 25 godina, od ukupno 530 nestalih Srba i Roma.
- Ja mislim da ovu priču plasira Tužilaštvo za ratne zločine iz političkih razloga i da time teško uznemirava porodice žrtava. Priča je neubedljiva, deluje politički i donosi nemir javnosti - istakla je Kandić.
Prema njenim rečima, priča sa ovim svedokom je dodvoravanje novim vlastima, s kojima dele istu ideologiju.
- Da je u pitanju stvarno ozbiljna istraga, oni bi javno rekli samo da su došli do jakih dokaza koji potkrepljuju navode Dika Martija, i da su ih prosledili nadležnom tužiocu a to je Klint Vilijamson. Svedok mora da bude predat istražnom telu čiji rad garantuje EU, jer u rukama Jedinice RS nije siguran - smatra Kandić.
Istučići da ne veruje u autentičnost snimka, ona je upitala da li iko veruje da se svedok ovako užasne stvari najsigurnije oseća baš u rukama Jedinice za zaštitu svedoka, koja važi za neprofesionalnu, iz čijeg programa su najmanje trojica zaštićenih svedoka pobegla.
(M. S. / Beta /Foto: Media centar)


Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Klimt - Bec

    Klint Vilijamson i Euleks imaju sve podatke i o Lekarima i o mrezi prodaje Organa koje poseduje Izraelski Mosad! Kandicka NE LAZI BRE ZENO VISE. Pa zna se sve i Klinike i Pacijenti ime i Prezime Turskog Lekara koji se trenutno nalazi u Aziji u ...... zna se u kojoj Klinici ako mozemo tako da je nazovemo? Nedao ti Bog da je neko od mojih nastradao, a da ti ovako govoris!

  • Hox

    ima i postenih srba

  • Hox

    Zar ima i postenih srba?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima