Vukčević: Svedoku stalno prete smrću!

"Tajni svedok je procenio da mu je ovo najbezbedniji izlaz iz situacije u kojoj se našao, posle niza pretnji koje su vodile do ugrožavanja njegovog života, a njegov jedini uslov bio je da bude na sigurnom, ali i da saopšti istinu", kaže Vladimir Vukčević

  • 0

Glavni tužilac Tužilaštva za ratne zločine Srbije Vladimir Vukčević kaže da je prezentovanje javnosti svedočenja bivšeg pripadnika OVK, koji je kao jedan od učesnika opširno govorio o zverstvima i trgovini organa otetih Srba, urađeno da se ne bi ugrozila dalja istraga.

- Najvažnije je to što nam je svedok do detalja ispričao medicinsku proceduru vađenja organa konkretno, srca zarobljeniku Srbinu u improvizovanoj klinici na severu Albanije. Sve drugo je takođe važno, ali niko do sada nije govorio o načinu na koji se to radilo - rekao je Vukčević.

On tvrdi da tužilaštvo nije nikome do sada poslalo njegovo svedočenje i da je odlučeno da ovaj iskaz mogu da provere i Klint Vilijamson kao šef međunarodnog Specijalnog istražnog tima, ali i drugi tužioci koji su zainteresovani za ovaj predmet, jer se istraga odvija trenutno u šest zemalja.

- Tajni svedok je procenio da mu je ovo najbezbedniji izlaz iz situacije u kojoj se našao, posle niza pretnji koje su vodile do ugrožavanja njegovog života - tvrdi on i dodao da je njegov jedini uslov bio da bude na sigurnom, ali i da saopšti istinu.

Vukčević tvrdi da se 16 meseci proveravao njegov iskaz, i da je na kraju utvrđeno da govori istinu.

Na pitanje da li se plaši da bi svedoka mogla da ga zadesi sudbina onih koji su ubijeni zbog svedočenja u Hagu on je odgovorio da je "Upravo iz tog razloga obezbeđena njegova sigurnost, merama zaštite koje sprovodi Jedinica za zaštitu MUP-a Srbije".

(D. Z. / Izvor: Vesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA