BRUKA: Od 193 prijave DRI samo sedam presuda!

Predsednik Državne revizorske institucije, Radoslav Sretenović, nezadovoljan je činjenicom da je, zbog nepravilnosti u trošenju budžetskih sredstava, doneto samo sedam pravosnažnih presuda

  • 0

Predsednik Državne revizorske institucije (DRI) Radoslav Sretenović nezadovoljan je što je od 193 prijave DRI, zbog nepravilnosti u trošenju budžetskih sredstava, doneto samo sedam pravosnažnih presuda.

- Samo sedam presuda rešeno je pravosnažno, u prvom stepenu 15 presuda, od čega je 11 osuđujućih - rekao je Sretenović.

Sretenović smatra da je neophodno pooštriti novčane kazne, jer je, kako kaže, besmislena kazna od 20.000 dinara za zlouptrebe u javnim nabavkama.

Kako je rekao, novim zakonom o javnim nabavkama potrebno je pojednostaviti proceduru i pooštriti kaznene odredbe, a za najteže propuste trebalo bi uvesti i krivičnu odgovornost.

- U javnim nabavkama bi nepravilnosti preko 10 miliona dinara trebalo tretirati kao krivična dela - rekao je on i naveo da će DRI u budžet vratiti 106 miliona dinara, jer ta institucija nije obezbedila dodatni prostor ni kadrove za rad.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA