PRESUDA POD LUPOM: Bogdanov traži oslobađajuću presudu!

Advokati Nemanja Govedarica i Saša Milovanović tvrde da je Bogdanov bio neuračunljiv i da nije znao za sebe prilikom tuče 2006. godine i da je osuđen isključivo u znak odmazde za incident u Đenovi kada je prekinuta utakmica Italija - Srbija

  • 3

Vođa navijača Crvene zvezde Ivan Bogdanov, koji je osuđen na dve godine zatvora zbog napada na policiju i učestvovanja u tuči uoči derbija Partizan - Crvene zvezde 2006. godine u Beogradu, tražio je u Apelacionom sudu oslobađajuću presudu!

Advokati Nemanja Govedarica i Saša Milovanović zatražili su od suda da preinači odluku i izrekne oslobađajuću presudu ili da naloži novo suđenje pred drugim sudskim većem.

Branioci su istakli da je tužilac tražio određivanje pritvora za Bogdanova pet sati uoči deportovanja iz Italije, iako se pre toga branio sa slobode i uredno odazivao na pozive suda. Navodeći da je presuda "odmazada za incident u Đenovi", zbog koga je 12. oktobra 2010. godine prekinuta utakmica između reprezentacija Italije i Srbije, kao i da je sudija Ivana Ramić tokom suđenja trpela velike pritiske, oni su zahtevali oslobađajuću presudu i ukidanje pritvora u kojem se Bogdanov nalazi od 24. maja 2011. godine.

Bogdanov, prema nalazu Instituta za sudsku medicinu u Beogradu, za vreme tuče "nije znao za sebe", jer je zadobio prelom lobanje i potres mozga, pa samim tim nije ni krivično odgovoran. U drugom veštačenju koje je urađeno na zahtev tužioca, doktori Instituta za sudsku medicinu u Novom Sadu su zaključili da je Bogdanov počinio delo u stanju bitno smanjene uračunljivosti, postupajući sa umišljajem.

- Nejasno je zbog čega je Prvi osnovni sud poklonio veru lekarima iz Novog Sada i zašto je zanemario mišljenje dr Dušana Dunjića i dr Aleksandra Jovanovića iz Beograda. Ako je sud odlučio da pokloni veru jednom nalazu, bez pokušaja usaglašavanja ili određivanja superveštačenja, morao je da postupi po zakonu i prihvati nalaz koji je povoljniji za Bogdanova i samim tim da ga oslobodi - kaže advokat Nemanja Govedarica.

Apelacioni sud može da potvrdi presudu, da je preinači ili ukine i naloži novo suđenje.

(A. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DC

    14. septembar 2012 | 15:22

    Sloboda za Ivana!

  • mtka

    15. septembar 2012 | 08:14

    taj je verovatno 90% svoga zivota neuracunljiv pa bolje da ga puste iz zatvora pa pravo da ga posalju u ludnicu

  • Deki

    14. septembar 2012 | 15:51

    Najbolje da puste sve shabane napolje a mi normalni da fino usetamo unutra. Verovatno im je to krajnji cilj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA