STIGLA JESEN: Na Zlatiboru samo osam stepeni, čeka nas tri dana kiše!

Najhladnije jutro osvanulo je na Zlatiboru, dok je najviša temperatura izmerena u Vranju - svega 17 stepeni. Osetno hladnije vreme očekuje nas do kraja meseca, sa temperaturama do 28 stepeni. Za vikend - kiša i pljuskovi

  • 0

Na teritoriji cele države osetno je svežije nego prethodnih dana, pa je "najtoplije" jutro osvanulo u Vranju, gde je izmereno 17, a najsvežije na Zlatiboru, gde je temperatura vazduha iznosila osam stepeni. Do kraja meseca temperature u Srbiji neće biti veće od 28 stepeni Celzijusa.

U Srbiji će danas preovlađivati oblačno i u većini mesta svežije vreme, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uglavnom na jugu i zapadu zemlje.  Na severoistoku zemlje tokom većeg dela dana zadržaće se suvo i toplo vreme sa dužim sunčanim periodima. Vetar će biti slab i umeren, u Banatu povremeno i jak, jugoistočni, posle podne i krajem dana u skretanju na severozapadni.

Minimalna temperatura iznosiće od osam do 16, u Banatu oko 19, a najviša od 22 na severu i zapadu i do 28 stepeni na istoku zemlje.

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Negotinu, Nišu, Leskovcu i Dimitrovgradu izmereno je 16, a u Kuršumliji i Zaječaru 15 stepeni. Stepen manje probudio je stanovnike Kikinde, Velikog Gradišta, Kruševca i Ćuprije, dok je na Paliću, u Novom Sadu, Zrenjaninu, Banatskom Karlovcu, Beogradu, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, na Crnom Vrhu, u Sjenici i Kraljevu izmereno 13 stepeni.

U Somboru, Loznici, Sremskoj Mitrovici, Valjevu i Požegi izmereno je 12, a na Kopaoniku deset stepeni.

Beograđane očekuje oblačno, malo svežije vreme, uz mogućnost kiše i pljuskova sa grmljavinom. Vetar će biti umeren, povremeno i jak, jugoistočni, posle podne i krajem dana u skretanju na severozapadni. Minimalna temperatura iznosiće oko 17, maksimalna oko 25 stepeni.

VIKEND SA KIŠOM I PLJUSKOVIMA

Prema izgledima vremena za sedam dana, do 21. septembra, u subotu će biti pretežno oblačno, hladno i vetrovito, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar će biti umeren i jak zapadni i severozapadni.

U nedelju, u većini mesta, očekuje se prestanak padavina i delimično razvedravanje, uz manji porast temperature i slabljenje vetra, dok bi se na jugu i istoku zadržalo oblačno sa kišom i pljuskovima.

U ponedeljak u većini mesta biće suvo i toplije sa sunčanim periodima, a na jugoistoku još ponegde sa lokalnom pojavom kiše i pljuskova. U utorak i sredu biće pretežno sunčano i toplije. Krajem perioda očekuje se naoblačenje i zahlađenje sa kišom i pljuskovima i pojačanim severozapadnim vetrom.

Kako kažu u RHMZ-u, do kraja meseca najviše dnevne temperature u Srbiji biće do 28 stepeni, a poslednjih dana septembra očekuje se višednevna kiša.

(M. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA