NEVERICA: Ruska vojska greškom gađala školu umesto skrovišta pobunjenika!

Prethodno je saopšteno da se incident dogodio tokom vojne vežbe, ali je Ministarstvo odbrane kasnije objavilo da nije bilo vojnih manevara u tom području

  • 0

Tokom potere za islamskim pobunjenicima, ruska vojna jedinica greškom je gađala minobacačima jednu školu u Dagestanu, saopšili su danas istražni organi. Tom prilikom eksplodiralo je nekoliko granata u blizini školske zgrade u mestu Bujnaksk. Na svu sreću niko nije povređen, ali objekat je oštećen.

Prethodno je saopšteno da se incident dogodio tokom vojne vežbe, ali je Ministarstvo odbrane kasnije objavilo da nije bilo vojnih manevara na tom području. Istragom je utvrđeno da je vojska bila u poteri sa islamskim pobunjenicima, saopštila je nadležna komisija.

Komandir jedinice dao je pogrešna uputstva posadi minobacača o pravcu, i oni su potom pucali na školu, umesto na skrovište pobunjenika, navodi se u izveštaju.

U jučerašnjoj akciji kod Bujnakska nije nastradao nijedan militant, ali je njihov lider poginuo u okršaju oko 160 kilometara severno od ovog grada.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA