FILM O MUHAMEDU: Autor uhapšen, pa ubrzo pušten na slobodu (FOTO)

Nakula Beseli Nakula priveden je sinoć, a kako je En-Bi-Si televizija iz Kalifornije javila, nakon nekog vremena je iz stanice izašao čovek u kaputu, sa šalom, kapom i naočarima, uz pretpostavku da se radi o Nakuli

  • 0

Američke vlasti danas su nakratko pritvorile i nakon ispitivanja pustile na slobodu autora amaterskog filma, koji je izazvao bes u muslimanskom svetu, jer smatraju da vređa islamsku veru.

Kako navode agencije, autor filma Nakula Beseli Nakula priveden je sinoć, da bi se utvrdilo da li je počinio neko delo kojim bi prekršio uslovnu slobodu, na kojoj se nalazi zbog bankarskih prevara, rekao je portparol policije u Los Anđelesu Don Voker.

Lokalna En-Bi-Si televizija iz Kalifornije javila je da je nakon nekog vremena iz stanice izašao čovek u kaputu, sa šalom, kapom i naočarima, uz pretpostavku da se radi o Nakuli.

Nakula je poreklom Egipćanin, hrišćanski kopt, koji je priznao da je lično stavio trejler za film na internet.

On je pre dve godine osuđen na uslovnu zatvorsku kaznu zbog prevara sa čekovima, i tada je dobio zabranu korišćenja kompjutera ili interneta na pet godina.

Takođe, presudom je bio dužan da platu 790.000 dolara kao naknadu štete.

Američke vlasti su osudile film, ali i ocenile da ničim ne može da se opravda nasilje, koje je usledilo nakon njegovog emitovanja.

U napadu na američki konzulat u Bengaziju u utorak je poginuo ambasador SAD u Libiji Kris Stivens i još trojica službenika ambasade.

(I. D. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA