• 1

IZGOVORI BANKAMA: Nisam se javljao, jer su mi prasići pojeli telefon!

"Ja uplatim novac za ratu, ali mi to žena odmah podigne na bankomatu", samo je jedno od opravdanja za neplaćanje rate kredita sa kojim se susreću službenici banaka

  • 1

Službenici banaka kažu da su se naslušali raznih opravdanja za neplaćanje rata kredita: "Ja uplatim novac za ratu, ali mi to žena odmah podigne na bankomatu", "Imam 1.300 koka nosilja, a samo 39 jaja, platiću vam kad počnu da nose", zatim "Duguju i meni, kad ja naplatim, platiću dug" ili "Knjigovođa mi je prehlađen, pa nije imao ko da plati"...
- Na to nemamo šta da im kažemo. Ne ostaje nam ništa drugo nego da aktiviramo menicu, hipoteku, žiranta ili administrativnu zabranu na deo plate koji je u visini rate za kredit - kaže jedan od bankara i dodaje da velika većina zaduženih građana odlično sarađuje.

Prema njegovim rečima, najviše izgovora imaju oni koji su uzeli kredit u špekulativne svrhe, pa im se taj posao izjalovio, a oni su u međuvremenu novac potrošili.
Onda se uzdaju u spor pravni sistem i odugovlače. Ali, kako kaže, kamata im tada raste i dug se uvećava, pa bude i tri puta veći jer su izbegavali kontakt s bankom.
U bankama se često javlja problem i kada klijent premine pa neko od porodice treba da preuzme njegov dug.
- Klijent koji je preminuo kupio je frižider na kredit, ali njegova supruga nije htela da preuzme tu obavezu. Mnogo puta nam je ponovila da njen pokojni muž u poslednjih 20 godina nije ništa novo uneo u kuću i nije verovala da kredit postoji. Kada je saznala da je frižider u stvari kupljen za švalerku, pozvala nas je i ljutito rekla da zovemo njegovu ljubavnicu i da od nje naplatimo dug - kažu u jednoj banci.
Banka je navela i slučaj preminulog klijenta iz sela na jugu Srbije, kome je ostalo nekoliko zaostalih rata za kupovinu TV-a.
- Ćerka, koja je i nasledila TV, rekla nam je da je njen brat nasledio stado koza koje je mnogo vrednije, kao i da on treba da plati taj dug. Zvali smo i brata, koji je na kraju prodao nekoliko koza i isplatio zaostale rate - navodi sagovornik.
(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.rs)

 

 

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sashki

    šta bre nasledjujem dug pa on je svoj covek, ja sam svoj. šta ja imam sa njegovim kreditnom. u normalnim državama to se zove tehnički gubitak. za sve ima osiguranje. lopovska država.

    8
    0

    Podelite komentar

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima