ZBOG FILMA: Žena samoubica digla u vazduh minibus, 12 mrtvih

Grupa koja je preuzela odgovornost saopštila je da je napad osveta zbog filma "Nevinost muslimana" u kome se vređa prorok Muhamed

  • 1

U samoubilačkom napadu na minibus u Kabulu, zbog američkog antiislamskog filma, ubijeno je 12 ljudi, uključujući sedam stranaca, saopštila je policija.

Pobunjenička grupa Hezb e Islami, koja je preuzela odgovornost, saopštila je da je napad osveta zbog filma "Nevinost muslimana" u kome se vređa prorok Muhamed, prenela je agencija Rojters.

- Žena opasana eksplozivom digla je sebe u vazduh zbog antiislamskog filma - rekao je portparol ekstremističke grupe Zubair Sediki.

Među poginulim stranim državljanima su piloti iz Rusije i Južnoafričke Republike, koji su radili za međunarodnu kompaniju, navela je policija.

Hezb e Islami, što u prevodu znači islamska partija, je radikalna, estremistička grupa, koja ima neke iste ciljeve sa talibanskim pobunjenicima.

Na hiljade demonstranata ogorčenih zbog filma sukobilo se juče sa policijom u Kabulu. Demonstranti su bacali kamenice na policiju i palili su automobile.

Film "Nevinost muslimana", proizveden u Kaliforniji i postavljen na Jutjub, izazvao je bes u najmanje 20 zemalja u svetu, a u nasilju je najmanje 17 ljudi ubijeno, a na desetine ranjeno.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Philip Stark

    18. septembar 2012 | 09:25

    "Spreman si umreti za verske ciljeve? Počni od sebe!"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA