Nije postignut dogovor u TENT-u

Predstavnici sindikata smenskih radnika Termoelektrane "Nikola Tesla" u Obrenovcu nisu postigli dogovor s poslovodstvom kompanije o plaćanju smenskog rada

  • 0

Predstavnici sindikata smenskih radnika Termoelektrane "Nikola Tesla" u Obrenovcu nisu postigli dogovor s poslovodstvom kompanije o plaćanju smenskog rada.

Predsednik tog sindikata Dragoslav Ljubičić rekao je da će štrajk smenskih radnika TENT-a biti nastavljen, a da proizvodnja električne energije i snabdevanje potrošača za sada nisu ugroženi.

- Ne garantujemo šta će se dalje dešavati s proizvodnjom u TENT-u jer su radnici iscrpljeni - kazao je Ljubičić.

On je pozvao predstavnike vlasti, pre svega premijera i ministra finansija Mirka Cvetkovića, da razgovaraju sa smenskim radnicima u obrenovačkoj termolektrani koji traže izmene pojedinačnih ugovora o radu kako bi im, na osnovu smenskog rada, bila uvećana zarada.

Sindikat smenskih radnika u TENT-u sa oko 660 članova 18. januara je radikalizovao štrajk blokiranjem Upravne zgrade preduzeća zahtevajući povećanje plata na osnovu smenskog rada od 13 odsto. Prema informacijama sindikata, prosečna osnovna mesečna plata smenskih radnika u TENT-u je 53.691 dinar. Dodatak za smenski rad prema Zakonu o radu iznosi do 26 odsto mesečne zarade.

TENT je najveći proizvođač električne energije u Srbiji i trenutno obezbeđuje 60 odsto ukupne prozivodnje EPS-a. U njemu je zaposleno oko 2.300 radnika.

(Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA