• 0

FRANCUSKA: Prevarant držao plemićku porodicu 10 godina u izolaciji

Tili je 1999. godine upoznao Gizlen de Vedrin, a preko nje i ostatak porodice kojoj se predstavio kao tajni agent, upozorio ih da su meta zavere francuskih masona i da je njegov zadatak da ih zaštiti

  • 0

Francuski sud razmatra slučaj čoveka koji je, navodno, skoro 10 godina držao u izolaciji 11 članova bogate aristokratske porodice De Vedrin, uz obrazloženje da im masoni prete smrću.
Optužnica tereti Tjirija Tilija (48) da je De Vedrinove držao izdvojene od ostatka sveta u njihovom dvorcu blizu Bordoa i, kasnije, u Engleskoj, kao i da im je tokom decenije "izvukao" oko 4,5 miliona evra, izvestili su zapadni mediji.

Tužilaštvo je navelo da su De Vedrinovi slepo slušali preporuke i naredbe Tilija, koga su primili u svoj dom.
Pored Tilija, optužen je i Žak Gonzales (65), koga je Tili predstavljao kao svog "gazdu" i kome je dao veliki deo novca koji mu je aristokratska porodica poverila u periodu od 2001. do 2009. godine.
Tili je 1999. godine upoznao Gizlen de Vedrin, a preko nje i druge članove aristokratske porodice, kojima se predstavio kao tajni agent, upozorio ih da su meta zavere francuskih masona i da je njegov zadatak da ih zaštiti.
Jedanaest De Vedrinovih - majka, koja je 2010. godine umrla u 97. godini, njeno troje dece, od kojih dvoje sa supružnicima, i petoro maloletnih unučića, poverovali su Tiliju do te mere da su se povukli u dvorac "Monflanken" i prepustili mu svu imovinu radi finansiranja "borbe".
Kasnije su prešli da žive u Oksford, u Engleskoj, i dalje krijući se od sveta.
Tili je uhapšen u oktobru 2009. godine pošto je troje članova porodice uspelo da mu izmakne i prijavi ga vlastima. Gonzales je uhapšen naredne godine.
Tili je pred sudom u Bordou, na jugozapadu Francuske, odbacio optužbe, tvrdeći da je štitio De Vedrinove.
Jedan od advokata porodice, Benoa Dikos Ader, opisao je Tilija kao "nesvakidašnjeg gurua", a Gizlen de Vedrin ga je nazvala "lažovom i šarlatanom".
- Oteo nas je, svakom od nas je govorio različite laži i huškao nas je jedne protiv drugih - kazala je ona.
Tili je juče pred sudom izazvao smeh kada se predstavio pošto je rekao da je potomak Habsburga i da je bio "talac slobodnih zidara".
Ukoliko budu proglašeni krivima, Tili i Gonzales bi mogli da budu osuđeni na 10 i pet godina zatvora.
(Izvor: Tanjug)


Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima