• 0

OSVETILI GADAFIJA: Pobunjenik koji je uhvatio Pukovnika umro od torture

Omran Bin Šaban (22) otet je u julu i 50 dana držan u zarobljeništvu, gde je bio izložen svakodnevnom mučenju. Nakon oslobađanja, poslat je u Pariz na lečenje, ali nije bilo pomoći

  • 0

Jedan od pobunjenika kome se pripisuje zasluga za hvatanje svrgnutog libijskog vođe Moamera el Gadafija, Omran Bin Šaban (22), preminuo je juče u Parizu. Šaban je umro od posledica ranjavanja i torure kojoj je bio izložen tokom zatočeništva.
U Tripoliju se okupilo više od 10.000 ljudi kako bi ožalili Šabana, a libijska vlada je saopštila da će Šabanu odati poštu pogrebom dostojnim heroja. Demonstranti u prestonici Libije traže od vlade da se osveti za njegovu smrt.

Šabana su u julu otele pristalice pokojnog Gadafija i držale ga zarobljenog 50 dana. On je prošle nedelje oslobođen, zahvaljujući posredovanju Mohameda Magariefa, predsednika Opšteg nacionalnog kongresa, a potom je prebačen u Pariz na lečenje. Šabanovo telo je juče transportovano u rodnu Misratu.
Šaban je postao poznat javnosti 20. oktobra prošle godine kada je objavljena njegova fotografija pored uhvaćenog Gadafija u Sirtu. Opšti narodni kongres je saopštio da će preduzeti sve neophodne mere da se počinioci privedu pravdi.
(M. S. / Tanjug / Foto: avaz.ba)


Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima