• 0

SLOVENAČKI MINISTAR: Istraga oko Jankovića nije politički motivisana!

Vlast i policija u Sloveniji demantuje da je gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković priveden iz političkih razloga, ali u Jankovićevoj Pozitivnoj Sloveniji u ove tvrdnje ne veruju

  • 0

Ministar unutrašnjih poslova Slovenije Vinko Gorenak demantovao je da je akcija policije u kojoj je ranije danas priveden, a nakon saslušanja pušten, gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković, bila politički motivisana. I vrh slovenačke policije demantuje da je bilo pritisaka u istrazi oko Jankovića. Ipak, u Jankovićevoj Pozitivnoj Sloveniji ne veruju u ove tvrdnje.
- Moja uloga je da nadgledam, ne da upravljam policijom - rekao je Gorenak za TV Sloveniju.

Slovenački ministar je, međutim, istakao da je rešen da se bori protiv kriminala.
- Država je kidnapovana i opljačkana. Ja sam političar odgovoran za pokretanje određenih radnji - kazao je Gorenak.
Zamenik direktora kriminalističke policije Marjan Fank takođe je demantovao da je bio pod pritiskom ministra u istrazi oko Jankovića.
- Policija ne preduzima radnje na osnovu političkih naklonosti - rekao je Fank.
Jani Mederndorfer iz Jankovićeve Pozitivne Slovenije izjavio je, međutim, da je "prilično neobično" da se sprovodi istraga protiv lidera opozicije.
- U većini evropskih država nije uobičajeno istraživati predsednike parlamentarnih grupa. Ministar me nije ubedio, ali ja nikad nisam rekao da policija ne može da izvršava svoje zadatke - dodao je on.
(M. S. / Tanjug) 
 

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima