NEKA TI JE LAKA ZEMLJA, JUNAČINO: Sahranjen poginuli pilot Goran Savić (FOTO)

Major Goran Savić, koji je pre dva dana poginuo u avionskoj nesreći u Novoj Pazovi, sahranjen je u Čajetini uz prisustvo nekoliko stotina ljudi i predstavnika Vojske Srbije

  • 0

Major Goran Savić, koji je 26. septembra poginuo u avionskoj nesreći u Novoj Pazovi, sahranjen je na groblju u Čajetini, uz prisustvo nekoliko stotina ljudi.

Čajetinom je, od porodične kuće Savića do lokalnog groblja, vijugala dugačka kolona. Delom obojena u crno, delom u vojničku zelenu i plavu. Nad humkom, pre nego što će kovčeg sa posmrtnim ostacima njenog sina biti položen u raku, jecala je neutešna majka.

- Sine, Gorane… Ljubavi, diko, desna ruko moja.. Šta ću sada, kukavica sinja, bez tebe - plakala je bolom slomljena žena.

Sahrani je prisustvovao načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković, a počasnu stražu pored Goranovog odra davale su njegove kolege piloti.

- Srbija je izbugila jednog od najboljih pilota, vrsnog profesionalca, a mi prijatelja, druga, čoveka koji je izvršavao sve postavljene zadatke. Neka ti je laka zemlja, junačino - ovim rečima se u ime Vojske od majora Savića oprostio se komandant Tehničko- opitnog centra potpukovnik Slobodan Antonić.

(D. V.)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA