KONTROVERZA: Kalifornija zabranila "lečenje" od homoseksualnosti! (VIDEO)

Zakon, koji će stupiti na snagu 1. januara 2013, učiniće Kaliforniju prvom američkom državom koja će zabraniti kontroverzni oblik psiho terapije, čiji cilj je da se gej tinejdžeri učine heteroseksualcima

  • 1

Guverner DŽeri Braun potpisao je zakon kojim je Kalifornija postala prva američka savezna država koja će zabraniti kontroverzni oblik psihoterapije, čiji cilj je da se gej tinejdžeri učine heteroseksualcima.

- Ta terapija "nije naučno ni medicinski zasnovana, i od sada će biti smatrana šarlatanstvom - rekao je Braun u saopštenju.

Većina udruženja psihijatara i psihologa prethodnih decenija popravnu terapiju su proglasila bizarnom, te su sada pozdravila novi zakon. Uprkos tome, neke organizacije su nastavile da koriste savetovanja i molitvu kako bi pokušali da kod tinejdžera promene homoseksualnu orijentaciju.

Borci za zaštitu prava homoseksualaca smatraju da ta terapija ostavlja dugotrajne negativne posledice na pojedince na kojima se primenjuje, i kod mladih povećava rizik od depresije i samoubistva.

S druge strane, konzervativne verske grupe kažu da će zabrana popravne terapije onemogućiti roditelje da pruže psihološku pomoć deci koja doživljavaju polnu konfuziju.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • najprovokator

    1. oktobar 2012 | 16:50

    treba da zabrane i u ostalim američkim državama..treba svi ameri da budu pederi,da im se slozi fizički izgled uz karakter..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA